Ha valaki talál egy haldokló állatot és elviszi az állatorvoshoz az ingyen elaltatja?
Nem feltétlenül!
Lehúzos világban élünk sajnos 😡.
"Lehúzos világban élünk sajnos" - mert az simán elvárható, hogy az altatáshoz szükséges gyógyszerek árát, a test ártalmatlanításának díját, a rendelő fenntartásának díját, az esetleges személyzet díját az állatorvos állja, hogy aztán mások ingyen akarjanak élni a szolgáltatásával.
Igen, sok állatorvos segít akár ingyen is ilyen helyzetben, de szerintem ez nem ELVÁRHATÓ, főleg, ha még ki is kellene menni a helyszínre! Ami elvárható, az szerintem egy kb anyagár (ha valaki beviszi a rendelőbe az állatot, és nem várja el, hogy még ki is menjenek érte)
Én találtam egy elütött maskát kirándulás közben.
Bevittem orvoshoz, kiderült, hogy olyan súlyos sérülései voltak, hogy menthetetlen. Altatni kellett, és nemhogy a felhasznált szerek árát, hanem még az ügyeleti díjat (szombati nap volt), a viszgálati díjat, a test "ártalmatlanítását" is felszámolták.
Pedig látták, hogy egy gazdátlan, haldokló állatot viszek be egy büféből kért kartondobozban...
Mindegy, nekem megérte azt, hogy nem fájdalmak közepette, hosszas szenvedés és haldoklás után halt meg az állat.
" Ami elvárható, az szerintem egy kb anyagár (ha valaki beviszi a rendelőbe az állatot, és nem várja el, hogy még ki is menjenek érte)"
Tehát akkor az is elvárható, hogy aki beviszi önzetlenül, neki megtérítsék a költségeit?
Vagy ez csak ilyen egyoldalú dolog? Jó tett helyébe fizess?
Ez nem arra ösztönzi az embereket, hogy elmenjenek az állat mellett?
Egyébként tőlünk nyugatabbra egyszer találtam a decemberi hidegben egy pici legyengült sünt. Elvittem átteleltetni, de olyan gyenge volt, hogy elvittem a közeli menhelyre, ahol ingyen befogadták, és az orvosuk gondját viselte, akit kifizettek. Elvégre kapnak rá támogatást.
Pont ezért jutott eszembe
Ha valaki nagyon szegény és nincs pénze egy sérült állat gyógyítására akkor ingyen elaltatják e de úgy tűnik nem
Ez viszont akkor elég nagy baj mert ha valakinek ténylegesen nincs pénze semmit nem tehet
7 egyrészt már nyitás előtt tolongó sor szokott lenni a jobb állatorvosoknál. Tehát nem lehetne csak úgy bemenni és kibaxni.
Másik, van kamera is. Könnyen beazonosítják, mehet a feljelentés ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!