Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ebben az esetben kifizetnétek...

Ebben az esetben kifizetnétek az állatot?

Figyelt kérdés

Tudatlanúl vettünk egy szamarat 90.000 ért amit fél éven belűl kellett volna teljesíteni. Furán lépkedett, de a tulajdonos azt mondta körmölni kell és elmúlik a probléma. Messzíről hoztuk, így maga a szálltása így is került közel 65 000 be. Elhívtunk egy kovácsot, aki megkörmölte 9000 ért és elmondta, hogy bár rá fért egy körmölés de attól függetlenűl más a probléma okozója. 2 állatorvost is elhívtunk akik elmondták, ennek a szamárnak a keresztcsontjánál deformálódás van, és a fájdalom elkerülése miatt lépked így. Ezt a szamarat már nem lehet dolgoztatni se ráültetni egy gyereket se. Az állatorvosra elment 23 000 forintunk. Van rá injekciós kezelés, de nem ajánlatos maga az állat értéke miatt. Jelen helyzetben úgy állunk, hogy vettünk egy egészséges, lovagolható, dolgoztatható csacsit, de a valóság az, hogy bármikor összerogyhat és szalámi vagy föld. 1 hónap leforgása volt amit leírtam, jeleztem a szamár előző gazdájának, hogy egészséges szamarat vettünk nem egy ennyire beteget.. ez erősen megtévesztő volt. El mondtam neki, hogy már annyit költöttünk rá, hogy mindent egyve vetve egy útleveles szamarunk lehetne ha a vételárat is megfizetnénk. És egy beteg állatért fizetni nem szeretnénk. Felkínáltam a lehetőséget, mivel kezeskedett arról, hogy ez a szamár egészséges , így átverve érezzük magunkat, hogy vigye vissza ha kell de a mi költségünket meg kell téritenie. Mi nem adunk érte ebben a formában pénzt. A költségek alatt a szállítását, a körmölését, és az állatorvos megfizetését követően viheti el. Az állat takarmányozását, almozását nem számolom fel. Ő követeli a 90.000 mert kezet fogtunk, és feléjük így van ha megvettem megvettem nem az ő felelősége, hogy kiderűlt hogy betegen adta el. A tényt, hogy 2 álaltorvos is azt mondta beteg nem fogadja el. Felkínáltam neki, jöjjön el, hívunk egy olyan állatorvost akit egyikünk se ismer és előtte vizsgálja meg de ezt Ön költségen neki én nem adok ki azért megint pénzt. Erre azt válaszolta, hogy az állatorvosok se mondanak igazat, csak kitalálnak betegségeket, hogy pénzért kezeltessék az állatokat a gazdák, ennek a szamárnak baja nincs.

Én nem érzem ezt korrektnek, és nem fogom vissza adni "ingyen". Egyenlőre egy elnézés nem jött ki a száján. Nyilván értem, hogy neki kell a pénz, de teljesen átverve érzem magam. Azt le írta, hogy áron alul adta nem mind1? hát nem..

Minden beszélgetés le van mentve. Nem leszek rest kérni hivatalos állatorvosi véleményt se per esetén. Csupán a véleményetekre lennék kíváncsi, azon kívűl, hogy tudatlanúl, naívank vettünk egy beteg állatot.

Köszönöm szépen ha elolvastad

jan. 19. 13:19
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Most nem értem. A 65 ezer forint szállítást gondolom tudtatok. A 23 ezres állatorvos és a 9 ezres körmöles is valószínű volt. Eddig semmi olyan nincs, ami nem volt előre sejthető.

Tulajdonképpen milyen célra kellett nektek ez az állat, mert számomra nem derült ki.

A régi tulaj, ha kell neki, akkor jöjjön érte ő, és vigye haza 65 ezerért.

jan. 19. 23:39
 42/49 anonim ***** válasza:
Az állatvédő egy nagyon veszélyes állatfaj, az néhány válaszról ordít...
jan. 20. 05:47
 43/49 A kérdező kommentje:

Ha a szamar tenyleg egeszseges lenne akkor nyilvan ez a velejaro koltseg lett volna amit engem terhel es szamoltam vele.

Mivel a szamar nem egeszseges igy a gazda vissza vitte volna ingyen. Igy en szamar nelkul maradok es a kiadasokat se teritette volna meg.

Azzal hogy a problema megoldasa szamara az hogy a szamarat vissza viszi ingyen nekem azzal nem 0ba van a szamar hanem 90 000 be es az ellatasat se szamoltam.

Szerintem ha mar letagadta a betegseget amit vegul kesobb beismert.. Te csak ugy vissza adnad ingyen ugy h van benne sok penzed? Ketlem

A kiadasokkal ugy szamoltunk hogy egeszseges szamarat kapunk. Ebben az esetben kifizettem volna a vetelarat is szo nelkul!

jan. 21. 12:49
 44/49 A kérdező kommentje:
Egyebkent ha a szallitasi koltseget nem vesszuk figyelembe egy bertartas sincs ingyen sehol se! 1 honapja van itt a szamar. Elhiszem hogy ingyen vissza vinne.
jan. 21. 12:50
 45/49 anonim válasza:
na kérdezo mi van a csacsiddal?
febr. 5. 00:50
 46/49 A kérdező kommentje:

A csacsi nem lett szalami! 🤨😬

Egyszer volt egy probalkozas hogy irt egy fizetesi meghagyast amit a haverja messengeren kuldott at nekem. Majd multheten feljelentett. Elkuldte a papirokat amiben hazudott. A messengeres beszelgetessel teljesen mas volt. Benne volt az is hogy hajlandosaga volt arra hogy a szamar arabol engedjen.

Elmondtam neki hogy 2 het mulva majd kuld a rendorseg egy levelet amiben lezarjak az ugyet mert nem az o hataskoruk.

Elmondtam neki hogy volt olyan hulye hogy alairta hogy 3 ev csucsuke jar a hamis tanuzasert es bizonyitani tudom hogy hazudott.

Ezek tudataba irtam neki hamar azt hazudtad van hajlandosagod akkor ird le mennyit engednel a szamarbol. Vegul megegyeztunk 60 000 be.

Egyebkent azt mondta a rendorsegen hogy nem akarok fizetni es a szamarat se akarom vissza adni. Meg jo hogy lementettem hiszen mondtam neki a beteg szamar nem kell vigye vissza csak fizesse meg a karunkat.

Nem akartam atverni ezt is leirtam. Szerencsetlen helyzet nekem lett egy beteg szamaram amivel vegul is egyutt bir elni el van .csak csampas. A srac meg penz es szamar nelkul maradt volna

Ha mindent egybevetek szerintem 60 000 ert megerte. Nem volt kedvem pereskedni ha lett volna olyan hulye hogy beperel

febr. 6. 22:13
 47/49 A kérdező kommentje:
Ha 60.000 ert csampas is de annyira kezes hogy a kovacs meglepodott. Ilyen szamarat nem latott. Pedig a megyebe jo par csacsit kormol. Nagyon kezes, kocsi biztos es tunemeny. Nyilvan dolgoztatni nem fogjuk. :). De arra hogy ne nekem kelljen nyirni a fuvet tokeletes. Bar ahogy elnezem amikor kergeti a kecsket nem santa! 😬😂
febr. 6. 22:16
 48/49 anonim válasza:
akkod vegulis jol alakult a tortenet, gratulalok a kezes csacsidhoz es sok boldog egyutt eltoltott évet kivánok😊
febr. 6. 23:11
 49/49 A kérdező kommentje:
Koszonom :) nyilvan szivem szerint nem adtam volna vissza mert tenyleg cukker. De ha kifizeti a karunkat akkor vihette volna. Szivem szerint 1 forintot nem adtam.volna mert egy ne haragudj nem hagyta el a szajat. Multheten abba maradtunk hogy a heten rendezem. Mar kedden turelmetlen volt hogy hol a penze.
febr. 6. 23:20
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!