Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ebben az esetben kifizetnétek...

Ebben az esetben kifizetnétek az állatot?

Figyelt kérdés

Tudatlanúl vettünk egy szamarat 90.000 ért amit fél éven belűl kellett volna teljesíteni. Furán lépkedett, de a tulajdonos azt mondta körmölni kell és elmúlik a probléma. Messzíről hoztuk, így maga a szálltása így is került közel 65 000 be. Elhívtunk egy kovácsot, aki megkörmölte 9000 ért és elmondta, hogy bár rá fért egy körmölés de attól függetlenűl más a probléma okozója. 2 állatorvost is elhívtunk akik elmondták, ennek a szamárnak a keresztcsontjánál deformálódás van, és a fájdalom elkerülése miatt lépked így. Ezt a szamarat már nem lehet dolgoztatni se ráültetni egy gyereket se. Az állatorvosra elment 23 000 forintunk. Van rá injekciós kezelés, de nem ajánlatos maga az állat értéke miatt. Jelen helyzetben úgy állunk, hogy vettünk egy egészséges, lovagolható, dolgoztatható csacsit, de a valóság az, hogy bármikor összerogyhat és szalámi vagy föld. 1 hónap leforgása volt amit leírtam, jeleztem a szamár előző gazdájának, hogy egészséges szamarat vettünk nem egy ennyire beteget.. ez erősen megtévesztő volt. El mondtam neki, hogy már annyit költöttünk rá, hogy mindent egyve vetve egy útleveles szamarunk lehetne ha a vételárat is megfizetnénk. És egy beteg állatért fizetni nem szeretnénk. Felkínáltam a lehetőséget, mivel kezeskedett arról, hogy ez a szamár egészséges , így átverve érezzük magunkat, hogy vigye vissza ha kell de a mi költségünket meg kell téritenie. Mi nem adunk érte ebben a formában pénzt. A költségek alatt a szállítását, a körmölését, és az állatorvos megfizetését követően viheti el. Az állat takarmányozását, almozását nem számolom fel. Ő követeli a 90.000 mert kezet fogtunk, és feléjük így van ha megvettem megvettem nem az ő felelősége, hogy kiderűlt hogy betegen adta el. A tényt, hogy 2 álaltorvos is azt mondta beteg nem fogadja el. Felkínáltam neki, jöjjön el, hívunk egy olyan állatorvost akit egyikünk se ismer és előtte vizsgálja meg de ezt Ön költségen neki én nem adok ki azért megint pénzt. Erre azt válaszolta, hogy az állatorvosok se mondanak igazat, csak kitalálnak betegségeket, hogy pénzért kezeltessék az állatokat a gazdák, ennek a szamárnak baja nincs.

Én nem érzem ezt korrektnek, és nem fogom vissza adni "ingyen". Egyenlőre egy elnézés nem jött ki a száján. Nyilván értem, hogy neki kell a pénz, de teljesen átverve érzem magam. Azt le írta, hogy áron alul adta nem mind1? hát nem..

Minden beszélgetés le van mentve. Nem leszek rest kérni hivatalos állatorvosi véleményt se per esetén. Csupán a véleményetekre lennék kíváncsi, azon kívűl, hogy tudatlanúl, naívank vettünk egy beteg állatot.

Köszönöm szépen ha elolvastad

ma 13:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha már ott láttátok, hogy furán lépked, akkor nem lehet azt mondani, hogy egészséges állatot vettetek. Előtte kellett volna megvizsgáltatni.

A per sokkal többe fog kerülni, mint a szamár, és a hozzá tartozó összes infrastruktúra.

ma 13:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az lemaradt, hogy én visszaadnam az állatot.
ma 13:33
 3/7 A kérdező kommentje:
írásban is biztosított minket, hogy a lábprobléma csak a köröm hossza miatt van. ahogy leírtam, tudatlanúl vettük meg. Nyílván arra se akar költeni, hogy vissza vigye, hiszen ez neki ugyan olyan kiadás. Neki ingyen kell vagy a pénz
ma 13:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hoztuk el mert kifizetésre még nem került.
ma 13:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Van "joga" a csacsidnak is, állatszavatosságnak hivják.

Ha a betegség az adás-vétel időpontjában is fennállt, (jelen esetben biztos).

3 lehetősége van az eladónak

-árleszállítás (kedvezményt ad)

-cserél

-semmis adás-vétel, tehát állat és pénz visszacsere.

Miután elhoztad, azután ami történt az a te felelősséged, azzal ő nem tartozik neked.

Nincs erre kőbevésett törvény (mint egy háztartási cikknek, pl), az elévülési idő gyakorlatban 1 év.

Perelhetsz, de nincs sok értelme, sokba fog kerülni, és nem biztos, hogy jól jösz ki belőle,ha csak nem rossz körülmények között tartja az állatait, de akkor meg nem veszed meg, nem állja meg a helyét.

ma 14:02
 6/7 anonim ***** válasza:
69%

Ki vesz drága állatot állatorvos nélkül? Nálunk 30.000 a kiszállás + 20.000 az írásos, pecsétes igazolás. De ugye..., "Hááá, annyi píz a világon nincsen!!!"

Sok barom így vesz kocsit is, sajnálja a 2-300.000 forintot egy PROFI átvizsgálásra, utána meg sipítozik.

ma 14:06
 7/7 anonim ***** válasza:
64%

És az nem baj, hogy a csacsi szenved???? Nem egy autót vettél, hogy mi éri meg meg mi nem!!

"Az állat értéke miatt" nem kaphatja meg azt a gyógymódot, amivel megszűnhetnének a fájdalmai?? Ember vagy te egyáltalán?? Úgy tűnik, nem a csacsi az állat!

Lelketlen f@sz!

Arról nem is beszélve, ha nem a pénzt meg az elveidet imádnád, akkor esetleg még tudna is neked dolgozni, ha meggyógyulna, de nem, neked az elveid fontosabbak!

Konkrétan hányok tőled! Egy darabig ne nézz tükörbe, mert az is le fog hányni!

ma 14:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!