Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért akkor szelíd a róka,amik...

Miért akkor szelíd a róka,amikor veszet,nem forditva kéne lenni?

Figyelt kérdés
ma 17:40
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Vad állat szelíd lesz, a szelíd meg vad.
ma 17:50
 2/4 anonim ***** válasza:
78%
A szelídet itt úgy kell érteni, hogy nem fogja kerülni úgy az embert, mint az egészséges róka. Normál esetben egy állat ha hallja vagy látja, hogy egy tőle sokkal nagyobb állat közeledik felé, akkor megpróbál elmenekülni vagy elbújni. A veszett róka elveszíti az óvatosságát, de attól még veszélyes, és képes lehet hirtelen agresszívvé válni, pont ezért veszélyes. Egyébként állatfajonként változó, hogy melyik hogy reagál a veszettségre, van ami egyből agresszív lesz, és van ami higgadtabban viselkedik. (De az agresszió a gyakoribb.)
ma 17:50
 3/4 anonim ***** válasza:
76%
Általában úgy van, ahogy az #1-es írja. A veszettség arra készteti az állatot, hogy harapjon, továbbadja a fertőzést. A róka alapból kerüli az embert, ha veszett, megfertőzni csak úgy tud, ha "szelíd" lesz, magyarul közeledni fog az emberhez. Egy macska pedig nem hízelegni fog veszetten, hanem visszaáll, támad.
ma 17:56
 4/4 anonim ***** válasza:

A veszettség a központi idegrendszert teszi tönkre, aminek sok egyéb jele is lehet, nem csak "szelídség"

Találkoztam már rókával, ami nagyon közel merészkedett, kb 3 méter volt közöttünk a távolság, de éber volt, és amikor oda néztem (hátulról közelített meg), azonnal múködésbe léptek a reflexei, beugrott a bozótosba.

Egy másik rókát a településen láttam, éjjel beosont valamiért, amire nekem is a veszettség volt a gondolatom, de az is elmenekült, amikor észre vett, volt közöttünk legalább 20 méter.

A betegségnek vannak különböző stádiumai, de mire egy vadállat "megszelídül" addigra már a mozgása is bizonytalanná válik.

A veszettség nagyon sok emlősre veszélyes, +20 éves történet, a városban, ahol lakom az egyik portán két tehén kapta el a veszettséget.

Bőgtek folyamatosan, folyt a nyáluk... nem haraptak meg senkit, csak a tejét itták elég sokan.

Nem lett tragédia, de a szarvasmarha sem védtelen a veszettség vírussal szemben.

A veszett állat bármit csinálhat, amire még fizikailag képes, a központi idegrendszere épül le

ma 20:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!