Miért akkor szelíd a róka,amikor veszet,nem forditva kéne lenni?
A veszettség a központi idegrendszert teszi tönkre, aminek sok egyéb jele is lehet, nem csak "szelídség"
Találkoztam már rókával, ami nagyon közel merészkedett, kb 3 méter volt közöttünk a távolság, de éber volt, és amikor oda néztem (hátulról közelített meg), azonnal múködésbe léptek a reflexei, beugrott a bozótosba.
Egy másik rókát a településen láttam, éjjel beosont valamiért, amire nekem is a veszettség volt a gondolatom, de az is elmenekült, amikor észre vett, volt közöttünk legalább 20 méter.
A betegségnek vannak különböző stádiumai, de mire egy vadállat "megszelídül" addigra már a mozgása is bizonytalanná válik.
A veszettség nagyon sok emlősre veszélyes, +20 éves történet, a városban, ahol lakom az egyik portán két tehén kapta el a veszettséget.
Bőgtek folyamatosan, folyt a nyáluk... nem haraptak meg senkit, csak a tejét itták elég sokan.
Nem lett tragédia, de a szarvasmarha sem védtelen a veszettség vírussal szemben.
A veszett állat bármit csinálhat, amire még fizikailag képes, a központi idegrendszere épül le
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!