Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A cicák okosabbak a kutyáknál?

A cicák okosabbak a kutyáknál?

Figyelt kérdés
A cicák elkaparják pl a székletüket, ami a kutyákra nem jellemző.

#Cica vs kutya
nov. 1. 22:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Most egy kis off, de a széklet elkaparása kapcsán, nekem a kutyáim wc-zés után mindig tesznek kaparó mozdulatokat, csak nyilván egy füves területen, ami alatt kicseszett kemény talaj van, sosem tudják elfedni a székletüket, de amúgy bennük is meg van ez az akarat, és szerintem ha egy homokos részbe végeznék a dolgukat, meg is tennék rendesen. De sok kutyát látok parkokban is, akik ugyanilyen mozdulatokat tesznek wc-zés után, szóval szerintem ez a kutyák részéről sem feltétlen ritka.

Ettől függetlenül nyilván a széklet elásása nem jelent semmit. Szerintem mindkettő okos, de mástéren, és nem igazán lehet összehasonlítani őket, mert teljesen más a két állat. Okos mindkettő, de mástéren.

nov. 2. 01:08
 12/16 anonim ***** válasza:
91%
A kutyák nem feltétlenül azért kaparnak, mert be akarják kaparni, hanem mert a kaparásukkal is jelet hagynak. A macskafélék is ugyanezért kaparják a dolgokat, amellett, hogy segítsék a körömváltásukat. A talpukkal sok szagnyomot hagynak, gyakorlatilag csak a talpukon tudnak izzadni.
nov. 2. 03:00
 13/16 anonim ***** válasza:
79%

Anyám brit macskái pl nem kaparják el soha.

Amúgy meg kinek mi számít okosnak. A kutya szófogadóbb, könnyebben meg lehet tanítani trükkökre, feladatok elvégzésére. Szolga lélek, a gazdi rajongója.

A macskát is meg lehet tanítani trükkökre, feladatokra, HA érdekli őt, van hozzá kedve. Önálló személyiség, nehezen irányítható.

SZERINTEM emiatt okosabb, mert önálló gondolatai vannak, nem úgy mint a rajongó kutyának.

nov. 2. 08:06
 14/16 anonim ***** válasza:
14%

A macska 100% ig ösztönlény. Sokaknak ez önállóságként jön le, mert antropomorfizálják az állatot, emberi tulajdonságokat tulajdonítanak neki. De a valóságban arról van szó, hogy csak az ösztönei szerint cselekszik, nem képes azokat felülírni.

A kutya tanulás útján képes elsajátítani egy gondolkodásmódot, ami felülírja az ösztöneit. Meg tudja érteni, hogy van értelme másra támaszkodi a megérzései helyett. Ezért tud a kutya engedelmeskedni olyan helyzetekben is, amikor az alapvető ösztönei mást mondanának. Például a feladatra koncentrálni, akkor is, ha étel szagát érzi a közelben. Vagy például örzővédőként parancsszó nélkül nem támadni, akkor is, ha egyébként minden ösztöne azt súgallja, hogy támadjon. Ez nagyobb intelligenciára utal.

De azt se mondja nekem senki, hogy az odaosonok és ráugrok típusú vadászathoz nagyobb intelligencia kellett, mint a csapatmunkához és összehangoltsághoz.

nov. 2. 10:47
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
A macskások még a kutyásoknál is rémisztőbben viselkednek, mert sok macskás jut el odáig szellemileg, hogy csecsemőként kezd el viselkedni az állattal. Komoly szellemi elferdüléseket okoznak a macskák, ezért is üldözöm őket, mert a sátán teremtményei, és csak eldeformálják a Mindenható Ember agyát.
nov. 2. 13:22
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem okosabb a másiknál, hanem teljesen különböznek. Egy kutya sokkal jobban tud csapatban működni (akár emberrel, akár más kutyákkal), erre a macska kevésbé alkalmas, ellenben utóbbinak fejlettebb a problémamegoldó készsége, önállóbb teremtmény. A kutya sokkal engedelmesebb, emiatt több dologra tanítható, a macska azt csinálja csak, amihez kedve van.
nov. 2. 15:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!