Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Főleg miskolciaktól,illetve...

Főleg miskolciaktól,illetve az ország állatvilágát ismerőitől kérdezném,hogy tegnap éjszaka a Szinva patak belvárosi szakaszán milyen állatkák(100%,hogy nem hal) csobbanhattak,úszkálhattak?

Figyelt kérdés
Mivel sötét volt,sajnos nem láttam,hogy milyen nagyságúak voltak,de érdekes hangot adtak.Úgy gondolom,hogy tipikus rágcsálóhangot hallottam. Személyes tippem van,,de kíváncsi vagyok a szakértőkre is!

nov. 1. 18:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
19%
A csövesek szoktak a Szinvában fürödni és rágcsáló hangokat kiadva terelik el a gyanút hogy ne hívják rájuk a rendőröket.
nov. 2. 02:49
 12/15 anonim ***** válasza:
vidra lehet. hód nem valószínű.
nov. 13. 18:59
 13/15 anonim ***** válasza:

#12#

Nem tippelgetnék, mert nem tudom milyen az a "tipikus rágcsáló hang" 😉

A hód rágcsáló, a vidra ragadozó, és a hód visszatelepítése "túl jól" sikerült, állítom, hogy több hód él a vizeink közelében, mint vidra.

A hód munkássága ugyanakkor elég látványos, megrágja, kirágja a víz melletti fákat, az állat ritkán kerül szem elé, éjjel aktív és kerüli az embert, de nyomot hagy a rágásaival.

A vízben pocsoló állat nem szűkíthető e két fajra, lényegében bármi, vagy akár bárki is lehetett, nincs érdemi információnk.

nov. 13. 19:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Mindkét állat éjszaka aktív, de Miskolc belvárosa kevéssé kedvez a hódnak, mint a vidrának. Ezzel együtt láttam már Eger belvárosában, a patakban, pont novemberben hódot és vidrát is.
nov. 13. 19:21
 15/15 A kérdező kommentje:
Szerintem inkább a vidra felé hajlok én is. Több ismerőssel beszéltem azóta, ők is mondták, hogy vidák fekbukkanhatnak
nov. 13. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!