Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen állat lehet odakint az...

Milyen állat lehet odakint az éjszakában?

Figyelt kérdés

Az imént ki kellett mennem a sötét udvarra, egészen a kert irányába, hogy kiteregessem a kimosott ruhát. Sajnos nem túl jó kinti a villany, ezért fejlámpát is tettem most fel. Mikor a nyárikonyha tornácára értem, máris zajt hallottam. A már lehullott, száraz levelek csaptak zajt, valami megijedt a jöttömre és hallatszott, amint elfelé iszkol, távolodik. Sajnos mire bekapcsoltam a fejlámpát, már nem láttam semmit sem, csak a távolodás zaját véltem még hallani. Vizslattam a párás, hűvös sötétben a fejlámpával, levilágítottam a kertbe is, ahol egy sárga fénypontot pillantottam meg. Először arra gondoltam, hogy talán a fejlámpa fénye tükröződik, vagy csillan meg valamin, pl a szilvafák kérgéből rendszerint kifolyó és megszáradó borostyánszerű mézgán. Vagy kertben felejtett befőttesüveg, sörösüveg oldalán. Ám a sárga fényű pontot több másodpercig láttam, a fejlámpa fényének mozgatására pedig nem tűnt el, helyzete, intenzitása nem változott, egy helyben maradt. Ekkor eszembe villant, hogy az eliramodó állat szeme verheti vissza a fejlámpa fényét, azaz világít a szeme a sötétben. Ámde a szokásos világító szempár helyett mindössze egyetlen sárga fénypont csillogott az éjszakában, majd hamarosan az is eltűnt, mint amikor felhő mögé bújik egy remegő fényű sárgás kósza csillag. Ekkor kissé megijedtem, mert az jutott eszembe, hogy talán lehet valaki a kerti fészernél, vagy a zöldség tároló veremben bújkál, és ott zseblámpával, telefonnal, vagy öngyújtóval, gyertyával világít, hiszen abból az irányból volt látható a világító fénypont. Tovább figyelve és fülelve zajt nem hallottam, a fészer és a zöldségesverem is lakattal van lezárva, kizárt, hogy oda valaki bejuthatott volna, és a deszkák, vagy cserepek között kilátszódna a fénye ottani ténykedésének.

Lehetséges, hogy egy félszemű állat, pl kutya, macska, vagy borz, egyéb éjszakai állat pihent meg a jelenleg üres kukoricatároló kas alatt rejtekhelyet keresve és közeledtemre, a kertbe menekülve, a fejlámpa fényére visszatekintve annak szeme világíthatott sárga fénnyel az északában?

2021. nov. 6. 22:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen elég nagy a valószínűsége, hogy állat volt. Lehet pont a te kertedben kezdett el harcolni 2 macska az egyik elmenekült a másik meg elbújt. A kinti kandúrokra jellemző, hogy 1 szeme van gyakran elvesztik egy elvesztett harcban.
2021. nov. 6. 22:18
 2/13 A kérdező kommentje:
és miért volt sárga a visszaverődő fény? a villódzó macskaszem általában zöldes, ez meg úgy nézett ki, mint egy távoli tanya ablakból kiszűrődő petróleumlámpa fénye.
2021. nov. 6. 22:29
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

Lehetett süni, macska, nyest, akár még róka is, stb. Nem biztos, hogy félszemű volt, az is lehet, épp úgy helyezkedett, hogy az egyik szeme takarásban maradt.

A történet tartalmától függetlenül kérdem....könyvmoly vagy, igaz? :)

2021. nov. 6. 22:34
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen, kedvenc olvasmányaim közé tartozik Fekete István, Bársony István és Gárdonyi Géza természettel kapcsolatos írásai, ezekből kölcsönöztem néhány szófordulatot.
2021. nov. 6. 22:44
 5/13 anonim válasza:
100%
Nem is merem leírni mi lehetett az, mert akkor nem tudsz ma aludni.
2021. nov. 6. 22:57
 6/13 anonim ***** válasza:
87%
yeti
2021. nov. 6. 23:01
 7/13 anonim ***** válasza:
13%
Ez nem állat volt... Nem is ember.
2021. nov. 6. 23:03
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
A fene se tudja, mi lehetett. De élvezet olvasni ezt az egyszerü irásodat is. Szép fogalmazás, kellemes stilus. Azt hiszem, itt a GYK-n egyedi, nagyszerü jelenség vagy! Nem tudom (, de ugy gondolom lány vagy,) hol tartasz az életedben, de ne hagyd abba az irást!
2021. nov. 6. 23:04
 9/13 anonim ***** válasza:
72%
Bármilyen állat is volt, neki köszönhető, hogy az emberek akik ezt olvassák, láthatják, hogy milyen szépen meg lehet fogalmazni egy apró történést, amit mindenki lerendezne egy-két mondatban. Öröm volt olvasni :)
2021. nov. 7. 00:45
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Ki jár ki éjjel teregetni? Ugyan már..
2021. nov. 7. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!