Milyen állat lehet odakint az éjszakában?
Az imént ki kellett mennem a sötét udvarra, egészen a kert irányába, hogy kiteregessem a kimosott ruhát. Sajnos nem túl jó kinti a villany, ezért fejlámpát is tettem most fel. Mikor a nyárikonyha tornácára értem, máris zajt hallottam. A már lehullott, száraz levelek csaptak zajt, valami megijedt a jöttömre és hallatszott, amint elfelé iszkol, távolodik. Sajnos mire bekapcsoltam a fejlámpát, már nem láttam semmit sem, csak a távolodás zaját véltem még hallani. Vizslattam a párás, hűvös sötétben a fejlámpával, levilágítottam a kertbe is, ahol egy sárga fénypontot pillantottam meg. Először arra gondoltam, hogy talán a fejlámpa fénye tükröződik, vagy csillan meg valamin, pl a szilvafák kérgéből rendszerint kifolyó és megszáradó borostyánszerű mézgán. Vagy kertben felejtett befőttesüveg, sörösüveg oldalán. Ám a sárga fényű pontot több másodpercig láttam, a fejlámpa fényének mozgatására pedig nem tűnt el, helyzete, intenzitása nem változott, egy helyben maradt. Ekkor eszembe villant, hogy az eliramodó állat szeme verheti vissza a fejlámpa fényét, azaz világít a szeme a sötétben. Ámde a szokásos világító szempár helyett mindössze egyetlen sárga fénypont csillogott az éjszakában, majd hamarosan az is eltűnt, mint amikor felhő mögé bújik egy remegő fényű sárgás kósza csillag. Ekkor kissé megijedtem, mert az jutott eszembe, hogy talán lehet valaki a kerti fészernél, vagy a zöldség tároló veremben bújkál, és ott zseblámpával, telefonnal, vagy öngyújtóval, gyertyával világít, hiszen abból az irányból volt látható a világító fénypont. Tovább figyelve és fülelve zajt nem hallottam, a fészer és a zöldségesverem is lakattal van lezárva, kizárt, hogy oda valaki bejuthatott volna, és a deszkák, vagy cserepek között kilátszódna a fénye ottani ténykedésének.
Lehetséges, hogy egy félszemű állat, pl kutya, macska, vagy borz, egyéb éjszakai állat pihent meg a jelenleg üres kukoricatároló kas alatt rejtekhelyet keresve és közeledtemre, a kertbe menekülve, a fejlámpa fényére visszatekintve annak szeme világíthatott sárga fénnyel az északában?
Lehetett süni, macska, nyest, akár még róka is, stb. Nem biztos, hogy félszemű volt, az is lehet, épp úgy helyezkedett, hogy az egyik szeme takarásban maradt.
A történet tartalmától függetlenül kérdem....könyvmoly vagy, igaz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!