Kollégistának való állat?
Sziasztok!
A kollégiumunk megengedi házikedvenc tartását. Imádom a szőrös, nyálkás, tüskés állatokat, főleg terkós állat tartásán gondolkodom. Viszont én hétvégente hazajövök a kollégiumból, illetve vizsgaidőszakban is pár napot vagyok csak fent. Olyan állatot szeretnék, aki vagy bírja a több napos egyedüllétet, vagy pedig könnyen mobilizálható. Na ez az én álmomról, a békákról nem mondható el, szerintem. De mégis szeretnék valamit, amiről tudok gondoskodni. A büdzsé megvan hozzá, de teljesen tanácstalan vagyok. Mi lehetne kompatibilis az életmódommal?
Szerintem kollégiumba nem való állat. Azért nem, mert nem tudhatod, hogy mi történhet.
Mondok egy jó példát: Amikor kitört a Covid, pénteken (március 13-a körül) hazajöttünk úgy, hogy elvileg még lesz suli, de este bejelentették, hogy amúgy mégsem, és legközelebb csak júniusban tudtunk visszamenni a cuccainkért.
Annyit még tudni kell, hogy szobatársamnak lesz cicája. Szóval nem biztos, hogy egy rágcsálóval kellene ingerelnem.
Teljesen megszokott nálunk a macska- és főleg a kutyatartás. Nem ők csinálják a legnagyobb csinadrattát, az nyilvánvaló :D. Hallásból ismerek olyat, akinek akváriuma van, vagy nyula.
Nem tudok olyan helyzetet elképzelni, amiben ne tudnának segíteni a kolis barátok, ha beüt valami. Ezért is merészkedem ilyenre adni a fejem.
Három fősek a szobáink egyébként, erkéllyel, saját fürdővel.
#8 meg amúgy sem megfelelő szerintem egyik emlős sem ilyen téren. Vagy túl nagy figyelmet igényel, vagy a macska prédaállata lenne.
Nem tudom, egy teknős, kígyó mekkorára nő, ha kényelmes helyen van. Persze, fajfüggő.
A teknősnél pedig felmerül ugyanúgy az, hogy akvaterrárium kellene...bár ez sem minden faj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!