Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mennyire életszerű vagy...

Mennyire életszerű vagy "normális", hogy valaki szereti az állatokat, de az elvesztésük miatt inkább nem vállalja be?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ide, ebbe a rovatba illik-e vagy sem, ha gondolja az admin, átteheti az önismeretbe vagy az emberi tulajdonságokba, rá bízom.

Arra gondolok, hogy az állatok túlnyomó többségben lényegesen rövidebb ideig élnek, mint a gazdáik, azaz ha állattal osszuk meg az életünket, számolni kell azzal, hogy az az állatka bizony egyszer el fog menni és ha szeretjük, bizony az gyásszal jár.

Még a "reális" élettartamvégi halál elfogadható, tehát, ha mondjuk veszel egy kutyát és 11 évesen elmegy, azt, bár nem kicsit szomorúság, de elfogadod jobban, mintha idő előtt. Mert ha mondjuk 3 vagy 5 évesen valami betegség vagy baleset elviszi, azt még rosszabb feldolgozni.

Ismerek olyan embert, akinek volt egy kutyája, szerette, de ő maga is meglepődött, hogy mennyire megviselte, amikor elpusztult az állat és ő azóta pont ezért nem vesz újra, holott imádja őket. Ilyenkor jön a mérlegelés, hogy egy állat által átélt élmények összessége ellensúlyozza-e a végén átélendő gyászt vagy sem. Illetve, hogy a gyász jobban lehúzza-e az embert, mint amennyire felelemelő élményeket adott az állatka az életében? Kíváncsi vagyok véleményekre, tapasztalatokra stb.

2024. aug. 6. 08:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy a gyász azt jelzi, hogy nagyon szeretted, és teljes életet éltél le vele, aminek szerves része volt, és most hiányzik. Szóval ha nem gyászolnál, vagy lennél szomorú az olyan lenne, mintha nem is lett volna fontos neked X évig. Meg tudom érteni az olyan embereket, akik nem szeretnék ezt átélni, de én nem. Most is van 2 kutyám, és 4 macskám, meg agy akváriumnyi halam, ha bármelyik elpusztulna, NAGYON szomorú lennék viszont semmilyen szomorúság nem fogja megkeseríteni azt az élményt, amiket most átélek velük.
aug. 26. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!