Amikor a patkányt elfogjátok patkányfogóval(kalitka) akkor hogy végzitek ki?
Minek venne az ember élvefogó csapdát, ha nem élve akarja elfogni a patkányt?
Egy élvefogó csapda árán veszel 20 hagyományos lecsapóst, és no problem.
Ennek nincs sok értelme.
Régen vízbefojtották őket, de a hagyományos csapdák sokkal humánusabb és gyorsabb halált adnak nekik. A fulladás sokáig tart.
Van ráció a patkány élve befogásában akkor is, ha végeredményben ki akarjuk nyírni őket.
A patkány nagyon intelligens és kollektív tudattal élő állatfaj, így a halálos csapdákat és a gyorsan ölő mérgeket egy idő után teljesen elkerülik. A patkányállomány teljes kiirtása ezért komoly szakértelmet, és széles eszköztár alkalmazását kívánja meg.
4
"Legalább is nálunk mindig lelopta a csalit."
Akkor nálatok a patkányok nyerték az IQ-versenyt. :)
Nálunk én, mert a csalit rákötöm rézdróttal a tányérra, amit le kell nyomni. Így kénytelenek ott rágcsálni, csatt.
Van olyan fogó, aminek a tányérjára eleve 2 lyukat készítenek, hogy könnyebb legyen a csalit rákötni.
Aminek nincs, annál meg két drótot teszel a tüske alá, a tüskét visszahajlítod fogóval, hogy tartsa a drótokat, és kész. A drótokat ráhajlítod a csalira, hogy a patkány ne tudja kivenni.
Legutóbbi két patkányomat 2 centis almadarabbal fogtam meg. Az első a csapda kihelyezése után fél órával már rajta volt, a második esetében meg este kiraktam, reggelre rajta volt. Nem érdekelte őket a szagom.
170-ért veszel egy pár háztartási gumikesztyűt, azzal fogdosod a patkányt. Vagy még azzal se, mert én úgy szoktam, hogy a fogót fogom csak, a kuka fölé tartom, aztán a másik kezemmel megemelem a lecsapó drótot, a patkány kiesik. De még ezt is kesztyűben csinálom... Az egeret megfogom, de a patkányt valahogy nem szeretném.
Gélt meg olyant vegyél, amiben brodifakum a hatóanyag. Hatásosabb is, meg jobban is szeretik. Fűzd fel drótra, amit kiraksz, különben egy patkány elviszi az összeset a fészkébe, a többinek nem jut.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!