Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A Óriáspanda tényleg ennyire...

A Óriáspanda tényleg ennyire életképtelen állat (bántó szándék nélkül)?

Figyelt kérdés

A Óriáspanda alapvetően egy medve. Szerintem ez nem vitatott.

De soha nem hallottam még olyanról, hogy panda emberre / állatra támadt volna. Mikor rákerestem akkor sem találtam erről adatot.

Egy alapvetően hús evő állat. De bambuszon és gyümölcsön kívül nem láttam húst enni.

Bármit találtam róla a neten mindig a cukisággal és a kedvességgel azonosítják.

Létezik az, hogy egy csúcsragadozó családba tartozó állatban 0 agresszió van és még húst sem eszik? Még a kutya amit isten tudja mióta domesztikálunk is több agresszióval illetve ösztönnel bír.

Újra elmondom, nem bánt, lenéző szándékkal írtam, szeretem a pandákat (is) pusztán csak biológiai és élettani kérdés.

2023. nov. 10. 16:57
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Látom azért keltett némi feszültséget, pedig nem annak szántam.

Amire én utaltam mint "életképtelen", hogy olyan mint pl a bárány. Bár a bárány egy domesztikált faj, ember nélkül nem maradna életben mert le kell vágni a gyapjút róla... Az életképtelen itt arra utalt, hogy szerencsétlenek (mint az fent is írták) lassúak és rengeteg videó van róla, hogy leesik a fáról. Többi medve fajról kevesebb ilyen tartalom van az interneten.

Van aki a csúcsragadozón és a feltételezésemen akadt fent. Tisztában vagyok vele, hogy a medvék mindenevők. De a legtöbb (LEGTÖBB, NEM MIND!) azért túlnyomó többségben húst eszik, ellenben a disznóval aki többnyire inkább növényeket. Ettől függetlenül több medvét láttam már dokufilmeken vadászni mint mondjuk disznót de ez nem zárja ki, hogy mindenevők lennének.

2023. nov. 13. 18:51
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

A faj nem a bárány, hanem juhnak vagy birkának hívják. A bárány ennek a kicsinye.

Ha lenne egy kompetens ragadozó, ami ki tudná használni az óriáspanda gyengeségeit, akkor az óriáspandának nem lennének ilyen hiányosságai. De mivel nincs ilyen ragadozó, azért ezek a hiányosságok megmaradtak.

2023. nov. 13. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!