A Óriáspanda tényleg ennyire életképtelen állat (bántó szándék nélkül)?
A Óriáspanda alapvetően egy medve. Szerintem ez nem vitatott.
De soha nem hallottam még olyanról, hogy panda emberre / állatra támadt volna. Mikor rákerestem akkor sem találtam erről adatot.
Egy alapvetően hús evő állat. De bambuszon és gyümölcsön kívül nem láttam húst enni.
Bármit találtam róla a neten mindig a cukisággal és a kedvességgel azonosítják.
Létezik az, hogy egy csúcsragadozó családba tartozó állatban 0 agresszió van és még húst sem eszik? Még a kutya amit isten tudja mióta domesztikálunk is több agresszióval illetve ösztönnel bír.
Újra elmondom, nem bánt, lenéző szándékkal írtam, szeretem a pandákat (is) pusztán csak biológiai és élettani kérdés.
Panda alapvetően növényevő,tápláléka 99százaléka bambusz.
Viselkedése is ezzel függhet össze, bambusz alacsony energia értéke miatt nem túl mozgékony, mint lajhár.
Igen, a panda nem hogy nem csúcsragadozó, hanem egyáltalán nem is minősíthető ragadozónak.
A panda amúgy időnként emberre is támad.
De ha a Youtube-on beírod a keresőbe, hogy "panda vs man", ill. "panda attack", akkor fogsz találni videókat is.
5
Attól, hogy gyakorlatilag mindenevő a legtöbb medvefaj, még csúcsragadozónak minősülnek. Rendszertanilag is ragadozók a medvék:
A csúcsragadozó fogalma meg az, hogy olyan ragadozó, ami a tápláléklánc csúcsán van, és semmilyen más állat nem vadászik rá. (Esetleg egy másik csúcsragadozó, nagy ritkán, de nem jellemzően.) És ennek megfelel a medvék többsége.
Ettől függetlenül, a pandák alapvetően növényevővé váltak, és csak rendszertanilag ragadozók, életmódjuk alapján nem.
6, ugyanakkor a wikipédia azt is irja hogy:
" Tépőfoguk nem alakult ki, zápfogaikon tompa dudorok találhatók. Vakbelük nincs, teljesen visszafejlődött. Többségük mindenevő. "
Akkor most ki hazudik, a wikipédia, vagy a wikipédia? :)
8
Most ezzel mi a probléma? Mit írtam szerinted, amivel a Wikipédia nem ért egyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!