A félpálcás zabla hogy kell hogy álljon?
Figyelt kérdés
Vettem a csikómnak egy félpálcás zablát. Én eddig úgy tudtam, hogy a félpálcás zablának a pálcája felfelé kell hogy álljon, de képen meg lefele állt a pálca. Most akkor merre??2010. okt. 19. 11:35
3/12 A kérdező kommentje:
köszi :)
2010. okt. 19. 16:20
5/12 A kérdező kommentje:
szijja katóóóóó xD
2010. okt. 23. 19:57
6/12 anonim válasza:
Bocsi de ha azt se tudod hogy kell használni, akkor minek akarod használni? Milyen célból XD Csikónak egyszerű csikózabla való és egy tapasztaltabb lovas!
7/12 anonim válasza:
Kató vok újból.
Utolsó figyike: lehetséges, hogy egy komoly versenyzőt is elgondolkodtatna ez a kérdés! Honnan tudod, hogy mennyire tapasztalt? Örülj inkább hogy megkérdezi és nem aggatja össze-vissza a lóra.. Azért vett neki félpálcást, mert kellett neki és kész. Ezt ajánlották neki, ő pedig utánanézett, hogy is van ez. Miért ilyen nagy baj ez ? Amíg nem ismered a hátteret addig csak a kérdésre válaszolj, márpedig a válaszod minden , csak nem témához kapcsolódó, ÉRTELMES, HASZNOS válasz. Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk véleményedet!
8/12 anonim válasza:
Oké:) Most tőled kérdezem, mire való a félpálcás zabla?
9/12 anonim válasza:
Szerintem teljesen igaza van az előttem szólónak. Ha azt se tudja, hogy kell állnia akkor minek akarja használni? Mivel akkor azt sem érti, hogy milyen célból használja, nem tudja, hogy a zabla állása miben segíti ill. hátráltatja a ló és lovas közti kommunikációt. A jó lovasnak minden lovat el kell tudnia sima csikózablával lovagolni. A sok-sok zablakombináció csak a kezdőknek megoldás aki még szárral és nem üléssel próbál lovagolni. Miért van az, hogy egy komolyabb edzésen vagy edzőtáborba sem segédszárat, sem ilyen összevissza zablákat nem lehet használni? Azért, mert lovagolni kell megtanulni és nem a zablákat cserélgetni. Amúgy elég nagy probléma ha a zabla állása egy lovasnak fejtörést jelent...
10/12 anonim válasza:
Félpálcásnak annyiban tér el a csikózablától, hogy a szájszegletre oldalsó nyomást gyakorol mikor húzol a száron, precízebbé teszi a fordulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!