Mivel győzhetném meg a barátnőm, hogy ezek kártevők,
és el kell pusztítani őket?
Figyelt kérdés
A barátnőm annyira radikálisan állatbarát, hogy képtelen megölni bármilyen kártevőt, és azt sem engedi, hogy én megtegyem. Például a házban a legyeket és szúnyogokat élve kell elfogni, aztán a kertben elengedni. Egerekkel, patkányokkal ugyanez a helyzet, csak azokkal még autózuk is 15 kilométert, hogy a közeli erdőben engedjük el őket. Mikor kullancs volt a kutyánkban, azt is óvatosan, élve kellett kiszednem, aztán sírt amiért véletlenül csipesszel összenyomtam.
Én is ilyen vagyok, a kullancson és szúnyogon kívül semmit nem bántok. Elgondolkodtam azon, hogy érdemes-e ilyennek lennem, hisz alapvetően a természetben sem kímélik egymást az élőlények.
Ha megtámadna egy állat, nyilván megvédeném magam, de feleslegesen nem bántok és okozok szenvedést egy állatnak sem, és lehet ez a kulcs. De lehet csak addig vagyok ilyen báránylelkű, amíg nem kényszerülök rá, hogy vadásszak, akkor már bekapcsolnak a túlélési ösztönök.
2023. szept. 5. 10:29
22/30 anonim válasza:
Nézzetek utána mit okozhat egy lyme-os kullancs!
És jelentős részük fertőzött!
2023. szept. 5. 10:40
23/30 anonim válasza:
Egyébként, miért teszi ezt?
2023. szept. 5. 10:56
24/30 anonim válasza:
Ehhez pszichológus kellene. Én is ilyen voltam, nagyjából 14 éves koromig, áltsuli felsőben még vegán is akartam lenni. Sok kamasz csinál ilyet, de legtöbben kinövik. Én onnan közelíteném meg neki a dolgot, hogy a kutya pl. beteg lehet a kullancstól és az jó-e neki? Mennyivel ér többet egy kártékony rovar élete, mint a kutyájáé, akivel azért jóval erősebb lehet a kapcsolat? A legyek kakiba repülnek, betegségeket hordoznak. Az egerek meg rongálnak, nálunk beköltöztek a zongorába. Egyébként van egérfogó, ami élve kapja el őket, nekünk most is olyan van, de abból csak kirakjuk a kertbe és kész. A rovarokat meg lecsapjuk, főleg mióta gyerekünk is van, rá még veszélyesebbek. 23/L
2023. szept. 5. 11:10
25/30 anonim válasza:
Ez komoly, van ilyen, aki meg a kullancsot is védi? Nyilvan elve szedem ki a kutyabol, ovatosan, hogy ne kopje vissza a fertozokepes nyalat es gyomortartalmat, aztan kap az öngyujtoval. :D az egeret meg megertem, mert megiscsak cuki a gomb szemeivel meg gerinces, de nem siratom meg azt se, ha elkapja a kutya.
Esti filmezesnel kapcsolj be neki egy malarias, babezias, szivferges, lyme koros kis oktatofilmet, milyen cuki allatok terjesztik. A legtobb halalt az egesz vilagon egyebkent a szunyog okozza, jo ha ezt is tudja.
2023. szept. 5. 11:53
26/30 anonim válasza:
Nem meggyőzni kell, hanem meg kéne ismerje rendesen a természet működését. Mi is a részei vagyunk, jogunk van lecsapni a szúnyogot, ha zavar. A többi élőlény sem kíméli ám egymást. Az már egy más kérdés, hogy szabad-e mértéktelenül visszaélnünk a "hatalmunkkal", ami pl. az általunk előállított irtószerekben rejlik. A tudás viszont szintén hatalom, amit jól is lehet használni. Vigyázhatunk vele a természetes flórára, faunára, kiszoríthatjuk az invazív özönfajokat, ha időben cselekszünk. De a mindent meg kell menteni elvvel viszont olykor többet árthatunk, mint gondolnánk. Ilyenekről kéne tanuljon, és ha megérti, átérzi a lényegét, talán észhez tér.
2023. szept. 5. 13:59
27/30 anonim válasza:
Mi q franc? Szakíts vele ezeken nem lehet segíteni!
2023. szept. 5. 19:28
28/30 anonim válasza:
Az ezós liberálisok meghülyítették.
Mond meg neki, hogy a kártevőkből nagyon sok van. Egy esőzéskor, vagy hidegben, sokkal több elpusztul, mivel nem szeretik a hideget. Meg az esőt sem. Ezek csak élősködnek, kárt okoznak. Nincs agyuk, nem tudnak gondolkodni.
Betegségeket terjesztenek, bántják az embert, a fosból kelnek ki.
Könnyen túlszaporodnak.
2023. szept. 13. 19:29
29/30 anonim válasza:
24# Muzikális egerek. Ez se rossz. És még esélyt is kapnak tőletek, hogy vissza tudjanak költözni egy esetleg már nagyobb családdal. Nem rossz módszer, de kisegér Ida vagy oda, nem kertben, lakásban a helye.
Okokat hosszan sorolatnám, de mindenki tudja, hogy bolhásak lehetnek, ürülékük, nyáluk fertőz, tehát az ember és haziállatai közt nincs keresnivalója szabadon kószáló egérnek.
2023. szept. 13. 19:58
30/30 anonim válasza:
Sztem engedd el. Ha nem tudod elfogadni, akkor elválnak az útjaitok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!