Csigák ellen kinek mi vált be?
Hagyod, hogy a kisemlősök megegyék őket, és jövőre alig lesz.
Megeszik őket a tyúkok, kacsák, pulyka, menyét, egér, mókus, rigó, béka, süni, talán még kutya is. Ezekkel barátkozz, de vigyázz ilyenkor nem szabad kirakni madáretetőt!
Föl is lehet gereblyézni ahol nem gond, hogy kiforduljanak a csigapeték és ne keljenek ki. mostanában rakják őket, úgyhogy ezzel várjál még nyárig.
Én nagyon szeretem a csigákat, úgyhogy nem irtom őket semmiféle szerrel - de megértelek, mert nekem is megzabálták a kikelő dísznapraforgókat meg a kibújó őszirózsát. :D shit happens.
Azt szoktam, hogy locsolok (és eső után is ugyanez) és amikor kijönnek enni, összeszedem őket és egy távolabbi, biztos helyre telepítem át őket, ahol nem zavarnak. A meztelencsigák ellen ez nem jó - és ha olyan helyek vannak, ahol ráhajol a növényzet, vagy kő vagy kéregmulcs, az alatt vígan elvannak. Ott nézegetni kell és szintén összeszedni. Ha nincs semmi, csak föld, akkor pedig a nyálkacsíkok elárulják őket h éjjelre hova húzódnak vissza a föld alá.
Zalában mikor veteményeseztem (na ott aztán hemzsegtek), az vált be, hogy az egész kert köré csináltam egy árkot, amit feltöltöttem faforgáccsal, azt nem szerették, illetve hamuval szórtam a földet ott, ahol extra védelem kellett (de ott kandalló volt, mindig volt utánpótlás - mert ezt minden eső után újra kell szórni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!