Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Indiai futókacsa a csigák ellen?

Indiai futókacsa a csigák ellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kertemet ellepték a meztelen csigák. Megzabálnak mindent amit csak lehet, az összes fűszernövényemnek megrágták a levelét.

Tavaly nem volt ilyen probléma, idén viszont a paprikát sem kímélték, mindent megrágtak.

Sajna nincs időm kora hajnalban és késő este várni őket, hogy előmásszanak.

A vegyszeres kezelést nem tartom jó ötletnek, mert van kutya a kertben, illetve néha a szomszéd macska is erre téved.

Az indiai futókacsát javasolták megoldásként, viszont nem tudom, hogy való-e nekem. :D sosem volt kacsám.

Megköszönném ha valaki segítene, akinek már volt dolga ilyen állattal.

Honnan lehet beszerezni?

Hogy kell etetni (ha épp nem talál csigát)?

Milyen állatorvosi kezelésekre van szüksége?

Milyen "ház" kell neki?

Télen nem fázik?

Mennyire jön ki más állatokkal (kutya, macska)?

Mennyire barátságos?

Hogy kell megakadályozni, hogy elrepüljön vagy meglépjen?

2019. ápr. 15. 12:50
 1/6 A kérdező kommentje:
Még 1 kérdés: engedély kell rá?
2019. ápr. 15. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátom futókacsákat használt pont erre a célra, bár az kínai volt. Nagyon jól beváltak. Ugyanúgy nem kószál el, mint a csirke, mert nem hülye. Ott marad, ahol kaja van és biztonság.
2019. ápr. 15. 13:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Én inkább az elrepüléstől félek. Mondjuk itt a környéken nincs vadveszély (1-2 nyest előfordul este), de ha napközben megijed valamitől, akkor nem szeretném ha meglépne.
2019. ápr. 15. 13:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Vágni kell a szárnytollát. Ollóval. Akkor nem tud elrepülni. Ezt mindenhol így csinálják. És folyamatosan,mert a toll cserélődik, és újra kinő.
2019. ápr. 15. 23:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó ötlet, bár - lekopogom - nekem eddig nem volt rá szükségem.
2019. ápr. 17. 19:53
 6/6 anonim válasza:
100%
Az Indiai futókacsa nem tud akorát repülni szóval nem kell vágni a tollát(max 1 méter). Mi az utcára is kiengedjük, hogy legeljenek nem mennek el ha megijednek akkor is mihozánk futnak vissza és nem összevissza. Etetni általában elég a csiga, de a kaja maradékot is ha fogukra való akkor megeszik kikell probálni mit eszik meg és mit nem, ha venni akarsz akkor búza, kukorica. Barátságosnak barátságos és nagyon okos a legkedvesebb kacsánkat sajnos elvitte a róka, de ő segített kertészkedni tehát ásol pl. és meglátott valami fogára valót odanyult érte söt kézből lehetett etetni. Bántani meg, ha valamelyik bánt is attól meg nem kell félni mivel madár és foga nincsen szóval csak csipni tud azt meg fél percig érzed és ennyi
2019. ápr. 21. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!