Mi a szúnyogok létjogosultsága? Ha megértem mivégre teremtette őket a Teremtő, nem fognak ennyire csipkedni? Mi tanulnivaló van a szúnyogok viselkedéséből? Miért szívják a véremet? Mit vétettem? Mire akarják felhívni a figyelmemet?

Létezésükkel hozzájárulnak az élővilág sokféleségéhez, ami fontos az ökológiai egyensúly megtartásához.
Az Úr amúgy biztosan azt szeretné, ha türelmet és kitartást tanulnál a segítségükkel. A korai üldözött keresztények az arénák oroszlánjainak karmai között is megtartották mély hitüket. Örvendezz, hogy neked csak szúnyogok jutottak! Halleluja!

Tényleg szúnyogok végzik a kakaófa beporzását, legalább hat ilyen szúnyogfaj létezik, most utánaolvastam.
Ez rendben van, így eggyel jobban szeretem őket, csak annyi a baj, hogy itt nincsenek kakaófák, tehát ezzel az erővel szúnyogoknak se kellene lenniük.
Akkor nyilván itt jön be a kettes válaszoló által írt biodiverzitás. Ezzel is minden rendben van, alapvetően imádom az állatokat és a sokszínűségüket. Aztán meg a szúnyogok nyilván táplálékul is szolgálnak bizonyos fajok számára, ez azóta jutott eszembe, tehát a létjogosultságuk kipipálódott, még egy plusz pont a szúnyogoknak.
Ugyan türelmes és kitartó embernek tartom magam, de mindig van hová fejlődni, úgyhogy ez a része is tetszik, köszönöm.
Szóval a segítségetekkel 3 jó pontot kaptak a szúnyogok, jobban is érzem magam. Szerintetek ezentúl kevesebb támadást kapok a részükről, hogy egy kicsit jobban szeretem őket?
Egyébként Bill Gates már jópár évvel ezelőtt bemutatott úgynevezett biorobot szúnyogokat, amelyeket információszerzésre fejlesztettek.
Nemrég meg láttam olyan videót, amelyben elfogtak egy szúnyogot, felhajtották a szárnyait, és a testén számítógéppel írt betű és számsor volt látható... de ebbe nem akarok most belemenni.

Szóval isten inkább egy kártevőt teremtett, mint egy olyan fajt ami nem szívja más lények vérét?
Érdekes.

A létezés nem jog. Ha egy élőlény létezik, akkor biztosra veheted, hogy a létezése szükséges. A szúnyogok-minden szúnyogé-lárvái a halaknak, és más, vízben élő állatnak biztosít táplálékot. A kifejlett állat más rovarokat, ízeltlábúakat, és magasabb rendű állatokat táplál. A parazitizmusával pedig részt vesz a gyenge egyedek kiszelektálásában a populációból. Egy erős állat kibírja, még ha rengeteg szúnyog szívja is a vérét. Egy gyenge állat anémiás lesz, arról nem is beszélve, hogy a vakaródzás miatt kisebesedik, ez pedig tovább gyengíti. Idővel vagy ragadozók, vagy betegség áldozatává válik.
Nincs benne olyan tanító potenciál, mint amire kérdeztél. A szúnyog maximum arra hívja fel a figyelmed, hogy van tartósabb vízfelület a közelben, és hogy nyitva hagytad az ablakot.

Hat mondjuk Google, biológia és társai jó dolgok tudnak lenni.
De azért hogy ha már a humanoid csajok nem csípnek, rájuk tavasztól őszig számíthatsz! És gratiszkent meg is szivogatnak a perverzek!!!
Valóban, az is a szúnyogok hasznosságát bizonyítja, hogy szerepük van a természetes szelekcióban. Még egy jó pont.
Ok, ha nem is szerettem beléjük annyira, mint szeretem a többi állatot, mindenképpen nagyobb megértéssel vagyok feléjük, hogy ezeket az infókat tudatosítottam.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy most hogy más energiákkal viszonyulok hozzájuk, kevesebbszer csípnek-e meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!