Nem értem ezt a jogi részt a tanulnivalómban, kérhetek segítséget?
Átmeneti rendelkezéseket akkor kell alkotni, ha az új szabályozás szükségessé teszi, hogy előre meghatározott vagy előre meg nem határozható átmeneti időszakban a jogszabály hatálya alá tartozó meghatározott esetekben, a jogszabály alkalmazandó rendelkezéseitől eltérő szabályokat kelljen alkalmazni, továbbá ha a szabályozás bevezetéséhez szükséges konkrét teendőkről kell intézkedni.
Ezt valaki egyszerűbben, a saját szavaival el tudná nekem magyarázni, mert nem nagyon sikerül megértenem, hogy ez most mit jelent.
Azert irtam peldat hogy ebbol talan megerted. Ha ebbol nem erted akkor kerlek ne tanulj jogot.
Van hulye, ostoba jogaszbol eleg
Értem, hogy miről szól az átmeneti rendelkezés, ahogyan a nevében is benne van, átmeneti rendelkezés, amíg hatályba nem lép a jogszabály, de ezt a mondatot nem értem:
Átmeneti rendelkezéseket akkor kell alkotni, ha az új szabályozás szükségessé teszi, hogy előre meghatározott vagy előre meg nem határozható átmeneti időszakban a jogszabály hatálya alá tartozó meghatározott esetekben, a jogszabály alkalmazandó rendelkezéseitől eltérő szabályokat kelljen alkalmazni, továbbá ha a szabályozás bevezetéséhez szükséges konkrét teendőkről kell intézkedni.
Mi a kerdes? Mikor kell atmeneti rendelkezes? Akkor ha a peldambol adódóan muszaj atmeneti idoszakot letrehozni mert muszaj idot hagyni az embereknek hogy a jogszabalynak megfelelhessenek. Mivel az ogy gyorsan es varatlanul dontott a kata modositasrol, es hamar hatalyba is lepett a torveny igy kellett az idomulashoz koztes ido. Ha nem hagynak idot akkor hogyan ment volna a tobbszaz ezer katas mondjuk konyvelohoz megvitatni a hogyan tovabbot? Hogyan tudtak volna mind elintezni a vallalkozasok modositasat?
Pl a maszkviseles vagy kijarati korlatozasnal nincs szukseg atmeneti rendelkezesre, mert a szabalyra valo atallas egyszeru es konnyen kivitelezhető. Nem mesz ki este 8 utan es felveszel egy szajat eltakaro maszkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!