Miért tart még az embereknek a fajtamániája? neked számít hogy milyen a fajtája?
kivétel amikor munkára kell a kutya, vagy pl allergiásak kutyaszőrre aztán uszkár stb
nem is említve a bulldogokokat pl, akik szenvednek csak azert mert cuki a pofijuk
A külső megfog, a belső megtart. Külső alapján is lehet keveréket hazavinni menhelyről. Elég rendszeres jelenség hogy menhelyre visszavisznek kutyákat. Nyilván nem jó. Ráadásul az utóbbi években a dizájner keverékek egyre nagyobb teret hódítanak. Keverékimádat is van.
A bulldogok jelenlegi tenyésztésével nem értek egyet. Összességében a 400+ fajta közül van kb 10 aminek az idők során eltolták a tenyésztését, a többinek kutya baja.
Mondjuk dizájner keverékek sokszor az uszkár miatt népszerűek, ugye amit a kérdésben is írtam, hogy az mas kategoria.
Buldogok alatt az eltoltakra gondoltam, igen.
Félreértettél, senki nem mondta, hogy meg kéne szüntetni a fajtákat. Kerdesemben is irtam peldakat, amikor nagyon nagy szukseg van rajuk.
Ne szalmababozzunk
Igen, általános igazság, hogy a fajtáknal mindig van egy ket fajtabetegseg.
Csipodiszplazia, tacskobenulas, vagy a spanieleknel a vesebetegsegek.
A franciabulldogok amugyis nagyon nepszeruek, de sajnos tenyleg oket hozzak leggyakrabban a rendelobe is, en is ugy latom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!