Mit tegyek, ha a bátyám állatkínzó? Ez már annak számít? 19F
Van 5 hullámos papagájunk, egy röpdében tartjuk őket, nagyon szeretem őket, kb csak én gondoskodom róluk.
A bátyám jelenleg velünk él, és semmibe veszi őket mint állatokat, ezt úgy értem, hogy olyanokat mond rájuk, hogy nagyon buták, dobjam ki őket stb.
Van egy Jack Russelünk is, és időnként pl amikor nem vagyok otthon kiengedi az egyiket, hogy a kutya "vadásszon rá", de volt hogy konkrétan megfogta vagy odaadta a kutyának, akkor szerencsére otthon voltam így nem esett baja.. de nagyon félek hogy megismétlődik.
Rá szóltam már 100x de nem érdekli.
A Btk. 2013. július 1-je előtt hatályban volt szövege (266/B. §) szerint:
Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza
E miatt feltudod jelenteni több ok miatt is: állatkínzás, eltulajdonítás, más tulajdonának rongálása, gondatlan állattartás stb.
Ha ,,véletlenül" meghalna az egyik én nem hagynám annyiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!