Veletek már megesett, hogy eltapostatok valami nagyobb élőlényt, pl. csigát?
Persze, mindenkivel fordult már elő. Undorító nyúlós trugyi lesz a cipőtalpad ha rálépsz.
Ha a csigák zavarnak a kertben akkor össze kell szedni. Ha van baromfi akkor mehet be eléjük az ólba. Ha nincs baromfi, akkor belerakod egy biológiailag lebomló zacsiba, ráraksz egy deszkát szétropogtatod majd mehet a komposztba (élve ne rakd a komposztra mert onnan elmászik és tovább károsítja a kertet).
Együttérzek veled, előző, nekem több szerencsém volt ilyen esetben, és biztos szomorú lehetsz, mivel (feltételezem) nem volt szándékos részedről, mégis végzetes következménye lett... :(
Borzasztó kiszámtíthalatlanok tudnak lenni a picike állatok, bármennyire is odafigyel az ember.
Egyszer egy kiscica egy pillanat alatt a cipőm alá rohant, amikor egy helyben állva beszélgetem valakivel. Épp csak változtattam kicsit a testtartásomon, egy picit felemelve a talpamat, és egy kiscica alárohant, én meg ijedtemben, reflex szerűen ráléptem. Nagyot nyávintott szegényke, és elrohant.
Mivel elrohant, nagy baja nem eshetett, de így is elszomorodtam...
:( Nem az én hibám volt, környékbeli cica volt, aki, mondhatni, alámfutott... Talán csak a farkincája került a cipőm alá, de akkor is sajnálom őt.... Remélem, tényleg nem lett nagy baja.
Gondolok a néhai kiscsibére! Pláne, hogy vegetáriánus állatvédő vagyok.
Nem a te hibád, hogy megsérült. Csigára, hangyára rálépni véletlenül mindennapos, de én ettől is szomorú vagyok, holott közel se olyan érző állatok, mint a gerinces állatok.
Véletlenül egy kiscicát. Kicsi voltam még, és mamáéknál születtek kiscicák (25 éve kb..). Szaladgáltunk a tesómmal, és valahogy oda került az ajtó mögé. Talán oda kúszott, vagy az anyja ejtette le..ráléptem véletlenül.
Pokoli érzés a mai napig, hogy én öltem meg.
Megnézem az utcán is, hogy hová lépek, nehogy eltapossak egy csigát. Mindig eszembe jut róluk.. 😞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!