Balhés macska mellett milyen második kisállatot tartanátok?
Masodik macska kizarva, mert ruhelli oket, madarak kizarva, pedig azokat en imadom, de a macska idegbajt kapna + nem tudnam oket kiengedni sem ugye. Szerintem egy pici ragcsalora is ra lenne fixalodva.
Kutyat tartanek legszivesebben, home officeban dolgozom, szoval barmikor raernek setaltatni, de ugye van masodik macskaval tapasztalatom, es az alapjan szerintem semmilyen masik negylabut nem viselne el sajnos a cicam, amelyik volt, azt verte, rendesen terrorban tartotta es lattam, hogy az egyik egesz nap ideges, a masik meg fel. Nem tudom, hogy egy kolyokkel ossze tudnanak-e szokni, de valoszinubbnek tartom, hogy nem.
A hulloket is szeretem, de talan a halak lennenek a legjobb valasztas, azt a macska tudja nezni, de nem annyira ingerli ot talan, mint egy motoszkalo horcsog. Csak a halaktol meg felek, hogy elrontanam a dolgokat, utoljara gyerekkoromban voltak halaink, de szegenyek mindig meghaltak, de persze nyilvan nekem sem volt sok tudasom a temaban 10 evesen, a szuleim meg csak megvettek, hogy oruljek, aztan eltek egy ures akvariumban (viz volt benne :D), kaptak haltapot es ennyi.
2-es tipikusan préda állatok, tehát ha a macska nem is bántja, attól még ezeket a puszta jelenléte is rettegésben tartja.
Egyébként bánthatja is, akkorák mint egy nagyobb patkány, bőven a préda-méretspektrum alá tartoznak.
(Láttam már olyat, hogy mezei nyúlfiókát vadászott le egy házi macska.)
Semmilyet, a macskádat se kínoznád gondolom, ne tedd ezt más állattal se.
Nyúl, tengerimalacok, hörcsögök, gyíkok, madarak stb, ezek mind prédaállatok a természetben a macska számára. Még ha nem is bántaná őket (amit kétlek a leírás alapján), akkor is a prédaállat veszélyben érzi magát a természetes ellensége mellett. Nekünk az erkélyen van madáretető, a macskák előtt rendszeresen jártak oda madarak, de mióta megvannak, soha egy sem jött, pedig a cicák nem járnak ki, csak az ablakon keresztül néznek kifelé. De még ez is elég volt.
A halakkal pedig ahogy írták, a vadászösztöneit hergelnéd. Simán felugrana az akváriumra és ha nem elég nagy, le is boríthatja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!