Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a széna és a...

Mi a különbség a széna és a szalma között és mi a különbség a felhasználásuk között?

Figyelt kérdés

#széna és szalma
2022. aug. 19. 18:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%
5-ös nem mindegy, hogy réti széna, vagy lucerna széna, mert másabb a tápértéke. De amúgy 3-as profi választ adott. És a szalma amúgy nem hulladék, mert az állatok almozásához szokták használni. Időnként pl. szoktak szemezgetni is a szalmából is az állatok.
2022. aug. 19. 20:34
 12/16 anonim ***** válasza:
79%
Ja és a szalmát mulcsozáshoz is szokták használni. De az már kertészet.
2022. aug. 19. 20:35
 13/16 A kérdező kommentje:

10# Komolyan kérdezed?

Nem fogod elhinni!

Leírom de ki fogsz akadni:

Pár napja eszembe jutott, hogy jó lenne egy bizonyos dolgot csinálni mint hobby. (kézimunka)

Kiderítettem, hogy az ősi, autentikus alap az milyen eszközt használt ehhez.

Gondoltam létrehozom én magam ezt a segédeszközt.

Elmentem ma egy állatos boltba venni alapanyagot.

Amely zsákot random kiválasztottam a sok közül hazahoztam és amikor a lakásba léptem olyan illat csapott meg ami a szívemig hatolt, valami "mennyei finom illat".

Kiderítettem hogy mi van a zsákban.

Széna.

Idáig oké.

Jobban utána néztem hogy hol gyártották.

Itt jött a sokk: Több száz kilométerre tőlünk (Budapest) egy olyan országban, olyan konkrét városában, ahol én anno (szó szerint) megismertem apámat.

Ugyanis apám disszidált apró koromban és csak jóval később, tizenévesen találkoztam vele OTT, ahol ez a ma vásárolt SZÉNA terem.

(most itt van a szobámban a kinyitott zsák, csupa széna illat minden)

Ezért érdekelt hogy miből van.

Ott, nyilván mert hegyvidéki - és már értem - gondolom egy csomó gyógynövény is lehet benne.

Elmondhatatlanul finom illat!!!!!!!

Szóval ez a történet.

2022. aug. 19. 20:44
 14/16 anonim ***** válasza:
60%
Szalma kézműveskedéshez jobb. Pl. szalma díszeket is szoktak készíteni. És kukorica csuhéból is szoktak készíteni kézműves díszeket.
2022. aug. 19. 20:48
 15/16 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy ezt lehet hobby kategóriába kellett volna írnod, mert nem állat kategória miatt kérdezted. Mert ha ezt tudom, akkor írtam volna a szalmát, hogy kézműveskedéshez is szokták használni. Sőt ezen kívül több minden mást is ami a természet bőkezűségében rejlik.
2022. aug. 19. 20:50
 16/16 A kérdező kommentje:

Igazából most, hogy leírtam itt hogy mi történt ma velem, széna - szalma ügyileg, most fogom fel a jelentőségét.

😥 Elképesztő.

Alpesi mindenféle zöld....... ez az illat maga a mennyország!

2022. aug. 19. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!