A környezetvédőktől kérdezem: Nem zavar titeket a háziállatok környezetterhelése? Bele szoktatok gondolni, milyen arányú ez?
#27,az állattal töltött idő alatt mindenki foglalkozna egy árva gyerekkel, vagy egy magányos nyugdíjassal?
Ez egyre jobb. Eddig csak a pénzünket akartad beosztani, most már az időnket is. (Mindezt "környezetvédelembe" burkolva)
"Mi lenne ha az állattal töltött idő alatt mindenki foglalkozna egy árva gyerekkel, vagy egy magányos nyugdíjassal? Ha azt a napi 300-1000 ft-ot minden nap ráköltenéd egy emberre?"
Saját gyereket sem akarok, másét sem pátyolgatom, abortuszpárti vagyok, a túlnépesedett ember miatt rengeteg állatfaj került a kihalás szélére, és az öregeink sem jeleskedtek abban, hogy ezt megakadályozzák. A magányos nyugdíjasok jelentős része okkal magányos, csak arról nem illik beszélni, hogy valaki esetleg rossz szülő/nagyszülő volt, és ezért nem látogatják. Ráköltöm magamra azt a pénzt, meg olyan jótékony célokra, amiknek értelmét látom. Csütörtök este például vásároltam pár apróságot egy idős néninek, aki egy bernáthegyivel és egy másik kiskutyával szokott a Keleti aluljáróban harmonikázni, támogatok több vadmentő egyesületet havonta, és azt a fajtamentést, ahonnan a kutyámat örökbe fogadtam, szoktam plusz élelmiszert vásárolni, ha nagy áruházakban gyűjtenek ételt, és pont ott vásárolok én is, és akkor nekik is beteszek pár plusz terméket a kosaramba, amit a kijáratnál odaadok nekik, ezek mellett jut a kutyámra is idő és pénz, akivel együtt sportolok, vele többet kimozdulok, mint egyedül tenném, a kutyám által új ismerőseim is lettek, akikkel szoktam beszélgetni, a kutyám csökkenti a stressz szintemet, jótékony hatással van a jelenléte az általános közérzetemre, így pedig hosszú távon az egészségemre is.
Na figyeljél! Addig, ameddig milliárdosok gyáróriásai, erőművei szennyezik tele a környezetet, és ameddig a a pazarlásért leginkább felelős kapitalizmus az úr, addig nekem senki ne pofázzon arról, hogy mekkora terhelés a környezetnek a háziállatok létezése!
Eszem megáll, hogy egy ilyen kérdést van pofája bárkinek is feltenni!
38, az emberekkel más hivatal foglalkozik. Most a környezetvédelem és a fenntarthatóság tekintetében vizsgáljuk a háziállatokat.
A dohányzás csak egy példa, hogy lehet intézkedéseket hozni tulajdonképpen az emberek "ellen". 50 évvel ezelőtt senki nem gondolta hogy valamikor majd tiltani fogják a dohányzást.
A háziállat tök mindegy hogy meddig él, ha folyamatosan 6 millió van belőle és egyre több lesz. Élhetne 5 napot is, ebből a szempontból mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!