A lovam állandóan rugdossa az istállóajtót, de amikor ott vagyok akkor nem. Mit tegyek ellene nem szeretném bántani meg ilyen brutális dolgot csinálni vele csak h megtanulja ki a főnök. Hogy tudom ezt elérni?
mozgáshiány és/vagy magányosság okozza
Unatkozik, nincs megdolgoztatva
hát nem hiszem mer szinte mindig kint van a legelőn meg 3 naponta megjáratom kicsit lovagolok rajta
vagy attól még lehet?
Szerintem ez alkatfüggő (hogy mennyi mozgatást igényel), de napi mozgatásával és foglalkoztatásával bajt nem csinálsz, az tuti, csak jót tesz neki.
Unatkozik, szerintem is, bár inkább azt keresd, mikor kezdte el - s hogy miért.
A mi lovardánkban is van olyan ló, akihez nem jár ki a gazdája, nem is lovagolják, karámban van egész nap (csak éjjelre istállóban) és mégsem rúgja a bokszajtót.
Van, aki etetésnél szórakozik, de azokra erélyesen rá szoktam szólni - mert volt már, hogy egy-két jobb mozdulatával sebesre rúgta a lábát.
Kérdés, hogy nem-e azért csinálja, mert "veszekszik" a szomszédjával. Akkor érdemes lehet egy helycserés támadást végrehajtani, s egy új helyre tenni. Hátha...
Okai lehetnek: mozgáshiány/nem elég 3 naponta lejártatni!/
Idegesség, ingerültség/mivel írtad, hogy mellette vannak még lovak/van amikor szimplán nem birják egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!