Tehet bármit a szomszéd a kerítésemen belüli munkák ellen, ha az a csirkéinek árthat?
A szomszéd ideteszi a csirkéit, kakasát az én kerítésem mellé.
Szeretnék a kertbe munkákat végezni, ehhez először gyomirtót kéne kiszórnom. A kerítéshez is, az én térfelemre. Azzal tisztában vagyok, hogy emiatt nem szólhat, de ha a csirkéinek baja lesz (mert ott semmi kapirgálnivaló nincs, átdugják a fejüket a nálunk lévő zöldért), akkor lehet bajom? Nem a csirkét gyomirtóznám le, de ha mondjuk a még nem kiírtott, de gyomirtózott gazt megeszik és bajuk lesz. Már többször megfenyegetett, azért kérdem, hogy ha ez történne, emiatt nem lehetek felelős, nem?
Nem állatot akarok bántani, hanem kertet rendberakni.
Kezdjük ott, hogy melyik oldalon van a kerítés? Magát a kerítést neked kell építeni, vagy a szomszédnak?
Ha szemből nézzük a portát, melyik oldalon van?
Szerintem nem. Nálam patkány mérget csipegetett fel a szomszéd tyúkja, galambjai. Nagy részük meghalt.
Haverjuk a polgi, mégse tudtak semmit se tenni.
...na igen, ez a tipikus magyar! Még a nyelvünkben is így van, (ahogy erre Fábry is rávilágított egyszer) hogy mi le"bonyolítjuk" a dolgokat. :)
Az itteni válaszolók döntő többsége is csak bonyolítaná a dolgot, megoldás helyett! Tipikusan, mint akik elméletben élik az életüket, és nem hogy ilyen helyzettel, hanem még élő csirkével se találkoztak életükben! :D
Olyan nincs, hogy valakivel nem lehet beszélni, vagy valaki ellenségesen lépne fel azért, mert felajánlod neki ingyen, hogy megvéded (200 forintból) az állatait.
Ilyenkor elgondolkozom (ilyen birtokvédelmeken, egy ilyen piti szar miatt) hogy az ilyen válaszolók vajon elhagyták már a szobájukat 3 percnél tovább? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!