Ha menekülni kéne, vinnéd az állataidat?
Meddig vinnéd őket, mi lenne az a pont, amikor már nem vállalnád? Pl. menekülttáborba nem engedik be, meghúznád magad máshol? Ha közvetlen veszélybe kerülnél?
Érdekelnek az ezzel kapcsolatos gondolatok, fantáziák.
(nekem macskáim vannak, ameddig lehet vinném őket tűzön vízen át)
20
Ezért senki nem fog lepontozni. Nyilván ha kell választani, mindenki a gyerekét választja. Teljesen más. De itt a legtöbben az állatukat is őszinte szeretettel szeretik. Nem egy szinten van a kettő, de hasonló. Én sose tudnám feldolgozni, hogy a macskámat/kutyámat hátrahagytam, és halálra fagyott, éhenhalt, vagy épp megették.
Attól függ, mennyi időm lenne összekészülni, és lenne-e fuvar segítségem.
Van egy akváriumom csigákkal, őket nem vinném.
Van két nimfapapagájom, ha lenne fuvar segítségem, vinném őket egy kisebb kalitkában, ha nem lenne segítségem, nyitva hagynám nekik az ablakot, és kiszórnék minden eledelt a lakásban, ami még van nekik (mindig előre betárazok), viszont az egyiküket meghirdetném neten, hogy ha látják, be tudják fogni, segítsenek visszajuttatni hozzám, neki van gyűrű a lábán, beazonosítható, a másik nincs gyűrűzve.
Van egy mentett kutyám, őt minden esetben vinném magammal, jön a saját lábán, ha cipelni, 10kg-nál nem több, keresnék olyan menedékhelyet, ahova jöhet ő is velem. Van egy textil mobilkennele, amibe kinyitva én is beférek, nagyon kicsire összecsukható, és alig van súlya, az ideiglenes sátornak is jó kettőnknek. Mellesleg most is segítenek azoknak, akik állatokkal együtt menekülnek, én bízom abban, hogy én is kapnék segítséget.
Itt reagálva a további válaszokra, kutyát és macskát nem olyan idő igényes bárkinek is magával vinnie. Kutyára rá tenni a pórázt nem lehet több egy percnél, macskát hordozóba az sem sok idő. Nem kell a gyerek/ állat között választani.
Látható is, hogy nagyon sokan az állatukkal érkeznek Ukrajnából.
Ez alapján nem lehetetlen elhozni, természetesen gyerekkel együtt -akinek van- Ha nagyobb a gyerek szerintem ő maga nem engedné, hogy ott hagyják az állatukat.
Én szerintem maradnék itt velük. Lesz ami lesz.
Benti cicák és félnek az idegenektől. Nem is tudom elképzelni hogy viselnének egy ilyen utat. Pórázt se szeretik, hogyan oldanánk meg a pisi kaki témát? Kiengedem őket a hordozóból és elfutnak félelmükben.
Nem tudom amúgy mennyire jönnének be hozzánk/a közelünkbe. Egy kis falu szélén lakok, külterületi részen. Alapból szinte senki se jár erre.
Hát az attól függ. A munkahelyem bő 1 óra utazásra van az otthonomtól, így ha a munkahelyemen érne a bombariadó, akkor nem hiszem hogy fizikailag haza tudnék menni bármiért.
Ha egy helyen tartózkodnék a kisállatommal amikor beüt a baj, akkor nem látok rá okot hogy miért ne vinném magammal.
(Amúgy meg, hacsak nem atomcsapás készülne az ország ellen, akkor valószínűleg inkább otthon húznám meg magam, jelentéktelen faluban élünk.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!