Az állatok értik a humort?
Figyelt kérdés
2010. szept. 9. 21:51
21/25 anonim válasza:
A barátoméknak volt egy nagy fehér házinyuluk, és barátom apjának volt egy kedvenc fotelja. Amikor a nyulat kiengedték, az egyből beugrott a fotelbe és ott röhögött, a fatert pedig nem engedte leülni.
Szerintem poénból csinálta, mi másért? :)
23/25 anonim válasza:
Abban az értelemben nem, hogy nem röhögnek vagy mesélnek viccet :)), de szemmel láthatóan felismerhető, ha jókedvük van. Két angol cocker spánielünk is szokott úgymond "hülyéskedni" ami abból áll, hogy hemperegnek, föl-alá futkosnak és van az a jellegzetes "játszani hívó" kutyamozdulat. Vagy pl, ha tornázom (fekvőtámasz vagy felülés) akkor odajönnek és nem tudok miattuk rendesen tornázni, mert beleszimatolnak a számba, nyaldosnak, a praclijukkal piszkálnak. Van nekik egy olyan kedélyállapotuk, amit csak úgy hívunk: "mókáznak". Ekkor kimondottan jókedvük van, játékosak, pajkosak. De az antropomorf értelemben vett "humor" szerintem nincs meg az állatokban.
24/25 anonim válasza:
A mi egyik kutyánk kiröhög minket. Persze nem úgy, ahogy a rajzfilmekben, de aki ismeri konkrétan ezt a kutyát, látja rajta, hogy röhög. Kedvenc trükkje, hogy hátul kimászik a kerítésen, körbejön, és elöl bekéredzkedik. (Két részre szabott udvar, egy fenti, egy kutyás). Aztán meg röhög, hogy milyen jól átvert minket.
25/25 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy az emberi kifinomultabb humort megértik, ill. azt szerintem biztos, hogy nem.
De az is biztos, hogy a főemlősöknek van humorérzékük. És ez nem csak csiklandozás, vagy játék, összetettebb "poénokra" gondolok. Nevetni is tudnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!