Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Van olyan állat, amelyiknek...

Van olyan állat, amelyiknek szivárványszínű a szeme? És ha van, akkor melyik az?

Figyelt kérdés

2022. jan. 19. 01:08
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy a szivárvány nem egy szín, de tudtommal van olyan szó, hogy szivárványszínű - de lehet hogy nincs.

Úgy gondoltam, hogy arra mondják, amikor a szivárvány összes színe szerepel valamiben.

2022. jan. 19. 04:45
 12/24 A kérdező kommentje:

Megnéztem. Van ilyen kifejezés.

szivárványszín főnév és melléknév

I. főnév (ritka) Szivárványszín(ek): a szivárvány színei, ill. hozzájuk hasonlóan több szín együtt. Szivárványszín(ek)ben játszik, tündöklik vmi; szivárványszínben lát vmit: (átvitt értelemben is) szépnek, jónak, reményt keltőnek látja.  Az élet árnyát, fellegét is Szivárványszínbe látja lelkem. (Reviczky Gyula)

II. melléknév Szivárványszínű. Szivárványszín harmatcseppek.  Egy szőke özvegy jött, szivárványszín lobogót tartva … kezében. (Vörösmarty Mihály) Akkora volt [a gyémánt], mint egy galambtojás; s szórta magából a szivárványszín szikrát. (Móra Ferenc)

2022. jan. 19. 04:48
 13/24 Marci71 ***** válasza:
100%
Bögöly. Nagyon érdekes sokszínű szemük van de csak amíg él, ha elpusztul színtelenné válik a szeme.
2022. jan. 19. 05:42
 14/24 anonim ***** válasza:
73%
Van, Deutsch Tamásnak lehet olyan egy átkokainozott, metamfetaminozott, LSD-zett, prostizós brüsszeli éjszaka után.
2022. jan. 19. 05:56
 15/24 anonim ***** válasza:
26%
Mással robbanj be a tiktokra, kérdező. Nincs ilyen állat. Józan paraszti...
2022. jan. 19. 07:24
 16/24 anonim ***** válasza:
34%
Kameleon valtoztatja a szinet 😂
2022. jan. 19. 07:33
 17/24 anonim ***** válasza:
36%
Úgy hallottam a cs. f. lámának vannak alfajai amiknek a szeme is szivárvány színű [link]
2022. jan. 19. 07:51
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Szivárvány színű szerintem így ilyen értelmezés én nincsen, esetleg kaméleon szem, ami emberek között is előfordul. Ennek az a lényege, hogy a fény erősségétől és beesési szögétől függ, hogy milyen színűnek látjuk. Így tehát lehet barna, kék, zöld, szürke és sárgás, illetve ezek kölönféle variáció.
2022. jan. 19. 08:00
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan, hogy baziliszkusz:

[link]

2022. jan. 19. 08:45
 20/24 anonim ***** válasza:

Ami azt illeti itt a mitikus baziliszkisz:

[link]

Itt meg a valódi baziliszkisz

[link]

2022. jan. 19. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!