Csak én tartom kissé kegyetlennek a kutyatartást?
Úgy értem ahhoz, hogy kutyát tudjon faragni a gazda a kedvencéből. Változó a jellemük, ezért lehet rángatni kell a pórázon, rászólni, ugatást harapást megelőzni, netán kikötni de ha valaki teszi ezt a kutya érdekében hogy szocializálódhasson rendesen, az sokszor nekem bántásnak is minősülhet, néha ez jön le.
Nekem nincs kutyusom, de így lehet nem is lesz.
Nem hiszem, hogy Amerikát, Angliát (a hanyatló nyugatot) kellene követnünk bármiben is! #20! Nem is csoda, hogy lepontoztak.
Ez Magyarország, Szűz Mária keresztény-konzervatív országa.
"Akinek van ideje/kedve kutyával foglalkozni. Tudom, neked nincs! LOL"
Azért ne legyünk már álszentek. Az emberek túlnyomó többsége nem kutyásrendőr, vadász vagy más kutyás területen dolgozó, akinek a kutyája nem csak kedvenc, hanem munkatárs és gyakorlatilag csak aludni járnak haza.
Inkább az a jellemző, hogy lakásból reggel leviszik 10 percre, majd 8-9-10 órát van egyedül a kutya lakásban. Unalmában ugat, majd mire hazajön a gazdi a "futiba" leviszi fél órára. Abba a "futiba", aminél még a kertünk is jóval nagyobb. De mivel Fifi a kanapén aludhat, míg a gazdi filmet néz chipsszel, így minden megvan bocsájtva.
Én inkább azt mondanám, hogy néhány fajtán kívül sok benti kutyának sokkal nincs jobb sorsa, mint a láncon élő társainak. Kibírja, persze. De közel nem ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!