Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Állatorvos ellátja a rókát?

Állatorvos ellátja a rókát?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból kérdezem. Egyre többször látok elütött rókát élőben, és helyi facebookos csoportokban is. Ha tegyük fel még él, és segíteni akarok akkor ellátná az állatorvos?

Ha igen, utána lábadozhat nálam vagy le kell adni valami szervezetnek?

Ha nem fogadja állatorvos, akkor kinek kell szólni?

2021. nov. 11. 09:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem nem köteles egy útszélről szedett rókát ellátnia lehet veszett is amire meg hát a gyógyszer magától meggyógyul vagy meghal. Pár nagy okos tart háziállatként rókát azt köteles ellátni, de akkor is kéri a papírokat. A róka nem ég védett állat lehet ha be is vinné valaki elaltatná.
2021. nov. 11. 09:50
 2/19 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom, hogy köteles-e, de egy normális állatorvos szerintem kérdés nélkül ellátja.

Természetesen fizetni kell érted neked, tehát nem ingyen.

Ez pedig a másik ok, hogy pénzt is kap érte, ergo miért ne?

Én egyszer egy fekete rigó gyermeket vittem be, mert eltörött a szárnya, azt mondta hagyjam ott, de még gyerek voltam.

Azt nem tudom, hogy mit csinált vele, de otthagytam.

2021. nov. 11. 09:54
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Nem hiszem, hogy köteles, de egy jóérzésű állatorvos szerintem legalább sürgősségi szinten ellátja. Utána viszont célszerű sérült vadakra szakosodott helyre szállítani, ahol ilyen irányban specializáldott állatorvos felügyelete alatt lábadozhat, amíg visszakerülhet a természetbe.
2021. nov. 11. 09:57
 4/19 anonim ***** válasza:
41%

2

Sérült fiókát a magyar madártani egyesülethez kell vinni AZONNAL! Ezt ők is ezt mondják csak akkor kell otthagyni ha egészséges. Erről van pontosabb infó is az oldalukon.

2021. nov. 11. 09:57
 5/19 anonim ***** válasza:
94%

4.

Kb. 12 éves lehettem, Én nekem az volt az ésszerű, hogy oda viszem.

Azóta eltelt 15 év nyilván mostmár utána néznék, hogyha ilyen helyzet állna elő, de szerencsére azóta nem találkoztam sérült vadonélő állattal.

2021. nov. 11. 10:01
 6/19 anonim ***** válasza:
95%
Kétlem, hogy hagyná nálad lábadozni - ez egy vadállat, ráadásul sérült, tehát stresszes. Simán megharaphat, teljesen jogosan, mert nem érti mi van és mit akarsz.
2021. nov. 11. 10:19
 7/19 anonim ***** válasza:
35%
Madár és vadmentő egyesületek ellátják. Pl.Mályiban is madármentők vannak,de emellett van nekik minden más ( őzek,süni, mókusbébik etc).
2021. nov. 11. 10:52
 8/19 anonim ***** válasza:
86%
Rókát, ha elütsz akkor rendőrt kell hívni meg a vadászegyletet. Ha elviszed állatorvoshoz és megállítanak, simán rádvarrják a vadlopást. A róka helyébe képzelj nyugodtan nyulat, fácánt, őzt, szarvast, vaddisznót. Ez van sajnos. pont azért, hogy állatorvoshoz viszem címen ne szokjon rá bizonyos réteg a vadorzásra.
2021. nov. 11. 10:54
 9/19 anonim ***** válasza:
71%

Ha kihívod a vadászokat, lelövik :(

A mi állatorvosunk ellátta. Kiskönyve is volt, oltásokat megkapta. Kutyaként volt felnevelve.

2021. nov. 11. 11:19
 10/19 anonim ***** válasza:
21%
Állatorvos esetleg ellátja, a vadász meg még aznap este szétlövi sörétessel, a farkát meg viszi a vadgazdálkodáshoz jogosultnak, kap érte még sörétet...
2021. nov. 11. 11:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!