Az anya nyúl miért dobdta ki az összes fiókát ???
Nem biztos, hogy bármit másképp kell csinálni.
A nyulak elsőre sokszor bénák. Rengeteg nyulunk volt, volt, hogy 50 anya nyulunk is volt. Szorozd be, mikor az mind megfialt. :D
Sok ilyen esetet láttam, aztán később belejönnek az anyaságba. Inkább az a ritka, ha elsőre minden tökéletes.
Ja, egyébként simán vissza lehet tenni, sőt, vissza is kell tenni a fészekbe.
Mi pl. kint tartottuk őket, zárt helyen, de télen azért elég hideg volt. Többszáz kisnyúl fagyott volna meg, ha nem rakosgattuk volna őket vissza folyamatosan.
Probléma nélkül működött.
Ez a "megérzi rajta a szagot" kb. 100-ból 1 esetben volt igaz.
Amúgy meg ezt az 1%-ot is végtelenül egyszerűen ki lehet küszöbölni, kesztyűvel kell visszarakni.
Ha először csak egyet rakott ki, én úgy gondolom, hogy érezte a kölykön, hogy kicsi a túlélési esélye, mert beteg volt, vagy gyengébb mint a többi, vagy akármi. Ha ilyenkor visszarakod, akkor a többit is kifogja rakni.
Egyébként #1. A kisnyulak fészekben laknak (az anyanyúl szőrből, és egyéb anyagokból, mint pl. széna, forgács, stb.-ből építi), ezek után már nem meglepő, hogy fiókának hívják őket. És tényleg a nyúlfióka a hivatalos megnevezése a fészekben lakó kisnyúlnak (kb. 2, de inkább 3 hétig laknak a fészekben).
Szoptatáskor is simán kiránthatja őket, a kisnyúl rá van cuppanva, az anya elindul, a kicsi meg menet közben lepereg. Előfordul.
Olyan is előfordul, hogy megeszi a saját kölykét. Pedig semmi oka nincs rá, másik 10 anya nyúl ugyanúgy van tartva, kezelve, mégsincs semmi probléma.
Második, harmadik szülésre sokat fejlődnek.
Mármint a legtöbb. De olyat is láttam már, hogy egyszerűen sose vált jobb anyává. Nem gyakori, de előfordul, hogy teljesen alkalmatlan anyának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!