Lovasok! A lovam rakoncátlankodik (részletek lent). Mitől lehet ez?
2 éve van saját lovam. Holland melegvérű és gidrán keveréke.
11 éves, herélt pacesz. Előttem iskolaló volt.
A problémám a következő:
Ha futószárazom és nincs rajta senki gyönyörűen megy. Mindent egy pöcre megcsinál, nem akar elhúzni, a nyomvonalon marad.
Ha ül rajta valaki lépésben ugyanez a helyzet, de ha elkezd ügetni, felemeli a fejét, kakaskodik, rohan, és próbál minél kisebb körön menni. Csak úgy tudom távolabb tartani, ha az ostort a farához tartom, de ilyenkor még gyorsabban megy, néha még bakol is.
Valahogy le kéne szoktatnom róla, mert lennének lovasaim, és ha a lovam így viselkedik, nem sokáig maradnak :(
Mit tanácsoltok?
Szolnokon vagyok. :)
Szinte minden nap lovagolom, de hetente egy pihenőnapot adok neki. Nem szokott semmi rosszat csinálni, max. néha megijed, vagy rohan.
Csak mostanában kezdtem a lovagoltatást, és a szár lazára van kötve, mert a kezdő ugye még nem tudja kezelni. Próbáltam már úgy is, hogy rendesen fogták a szárat, de akkor is ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!