SKORPIÓ (Euscorpius flavicaudis) érdekel valakit? Részletek lent!
Még nem volt alkalmam lefotózni, de így néz ki az enyém is:
A sztori:
Apukám pár napja Bp-n járt és talált egy skorpiót az autóban s hazahozta. Betettük egy befőttes üvegbe, de így értelemszerűen nem megfelelőek neki az életfeltételek, és bár raktunk be neki ászkát és szöcskét, nem érdekelte különösebben. Ha a közelébe ment rátámadt, de csak védekezik, nem vadászik(eszik). S mivel így üvegben nyilván nem is fog, elengedni pedig itt nem lenne célszerű, örülnénk, ha sikerülne találni valakit, aki ért a skorpiókhoz, esetleg neki is van és megfelelő helyet tudna neki biztosítani, mert amúgy aranyos kis állat.
A helyszín Nógrád megye. De apukám viszonylag gyakran jár Bp-n (illetve időnként más nagyvárosokban is, az ország különböző pontjain) a munkája miatt így talán megoldható lenne, hogy ő elvinné.
Szót kell ejtenem továbbá az árról... Őszintén, én ilyesmin nem akadnék fent, de szüleim mondták, hogy nézzek utána milyen árban van egy ilyen állat, így gondolom nem feltétlenül akarják ingyen odaadni valakinek.
Igazából örülnék, ha tudnátok ajánlani valakit, akit érdekel a dolog az esetleges továbbiakat majd megbeszélnénk már később. Bosszant a dolog, hogy így el fog pusztulni szegény.
Vidd el egy boltba, és hogyha van valami más állatotok (kutya, hörcsög, testvér) akkor a neki kellő cuccra cseréld el, mert az tényleg rossz lenne, ha amiatt pusztulna el, mert ők nem akarják ingyen odaadni.
Esetleg kérdezz erre rá valami skorpió fórumon. (ne feledd, google a barátod)
Állatkereskedésre mi is gondoltunk, de nem tudom itt nálunk bevennék-e. Gondolok itt arra, hogy itt nem árulnak skorpiókat akkor azzal az egy darabbal mit kezdenének? Valószínűleg senki sem venné meg, hiszen eddig nem lehetett kapni, nem is tudnák, hogy ott van. Vagy ők(a kereskedés emberei) elszállítják más városba?
Egyébként nem az anyagiakkal van probléma, azért is írtam, hogy abban majd megegyeznénk már. Szüleim csak hajlandóak lennének ingyen is odaadni - folyton magyarázom, hogy nem kellene érte pénzt kérni. Szóval ez már a legkevesebb.
Na igen, kénytelen leszek ilyen oldalakat is felkutatni és ott próbálkozni.
Úgy néz ki, találtam valakit!
De ha valakit még érdekel a dolog, hagyhat egy kommentet - ha esetleg mégsem jönne össze, legyen B-terv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!