El tud ájulni a molylepke? Vagyis a rovarok?

Azért örülök, hogy nem a kedvenc molylepkéd gyengélkedik! :D
Azt nem tudom, hogy el tud-e ájulni, de az biztos, hogy a legyek el tudnak, ha az ember nem jól csap oda. Talán a molylepke is. Miért? Gyanús valamelyik áldozatod, hogy csak tetszhalott? :)

Én már láttam ájulást - igaz, hogy léggyel.
Szintén odacsapás által történt baleset volt: kb. másfél méter volt a padlóig, oldalt esett, és fél méter magasan tért magához. Onnan kezdve rögtön vissza is repült.

Hú, adok egy használható választ? No lássuk:
Bizonyos éjjeli lepkefajok (köztük a mojlepkék néhány alfaja) elájul ha ragadozó közelít, és "holtan" hullik le.
Ez a ragadozó a denevér, és a jelenség azért következik be, mert a lepke érzékeli a denevér által kiadott ultrahangok frekvenciáját. Amikor ezt meghallja, akkor egy izomgörcs áll be a szervezetében, ami hatására lezuhan, így elkerüli az étellé válást. Vagyis "elájul".
(Ez biza 100%)

Ez az én kérdésem volt, csak a barátnőm tette fel... xD
Egyszer gépeztem, és nem hagyott békén, és hiába csapkodtam a levegőbe, és találtam el, repült tovább...
Ezért érdekel annyira...
Egy ilyen kis állat ennyitől nem ájult el....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!