Háziállat-tulajdonosok! Ti is érzitek azt néha, hogy akár az életeteket is odaadnátok a kutyátokért/cicátokért? Vagy csak én vagyok ilyen...?
Van egy csomó élethelyzet,amiben egy kutya az életét veszítheti, ha a gazda nem segít - én ilyenre mondom h bármit megtennék a kutyámért.
Ha mondjuk a Lánchídon sétálunk és belezuhanna a vízbe, azonnal utánaugranék - vagy ha megtámadna minket egy medve Erdélyben akkor nem hátrahagynàm, hogy őt tépje szét, hanem menteném őt is mindenáron.
Ha feláldozod az életed azért, hogy az állatod élhessen tovább az nem biztos, hogy jó neki. Utána ki fog róla gondoskodni.
Amit a 10-es írt, hogy olyan a szituáció az más, úgy igen, (álltam már támadó kutya és a sajátom közé) de így direktbe nem azért amit fent írtam.
Nem.
És most a háziállat tulajdonosokat kérdezed, vagy csak a kutya-cica tartókat?
Olyan volt, hogy munkanélküli lettem és a férjem is épp akkor volt próbaidőn, így jóval kevesebb volt a bevételünk. A 12 éves kutyánk meg pont akkor esett össze, rohantunk az orvoshoz és mondtam neki, hogy nincs nálam pénz, de akár a kocsikulcsot is meg mindent otthagyok nála csak csináljon valamit.
Rendes volt, mert adott részletfizetést, igaz akkor abban a hónapban kongott a hűtő és halasztottunk pár csekket, de megoldottuk.
10-es vagyok
Kiugrott a kocsiból, amikor pakoltam, véletlenül szökött ki, amúgy mindig pórázon van, soha előtte se utána nem történt ilyen.
Normális beszélgetésben én is azt mondanám, hogy nem a kutyát kell menteni és hülyeség kilépni az autó elé a kutya miatt.
Márcsak a sofőr miatt is, akinek nagyon nem mindegy, hogy embert üt-e el vagy egy állatot.
Csak azt mondom, hogy ha nem gondolkodik az ember, akkor előfordulhat, hogy butaságot csinál ijedtében és megpróbálja megmenteni a kutyát, akkor is, ha megsérülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!