Van jogom beleírni az oltási könyvbe?
A minap adtam féreghajtót a macskámnak. Eddig mindig dokitól vettem, most azonban neten rendeltem meg. Kaptam hozzá matricát, és már csak magamnak is beragasztottam, dátumoztam.
Aztán átnéztem a többiek oltási könyvét is, kutyáé rendben van, nyuszkóknál az egyiknek hiányzik az ivartalanítás dátumozása, a másiknál pedig még nem én vagyok a tulaj, hanem a nyúlmentés, illetve a neve is más. Gondoltam ha már van örökbefogadási szerződésem is, csak nem lenne gáz, ha a második tulajnak beírom az adataimat és a nyuszi nevét, meg a másiknak az ivartalanítását.
Tudom, nem hivatalos, de ilyet szabad egyáltalán? Szabályszerűen szeretek játszani, de ezek átírásához nem mennék be állatorvoshoz. :)
Megnéztem neked pontosan ez olvasható a könyv első oldalán:
"Az oltási könyvbe kizárólag magán-állatorvos és/ vagy az állategészségügyi hatóság vezethet be adatokat/változásokat. A szabálytalanul kitöltött oltási könyvet a szabálytalanságot észlelő állatorvos köteles bevonni."
A kötelező dolgoknál ez igaz is, mint veszettség oltás, vagy műtéteknél, mint ivartalanítás.
De arra senki nem kötelez, hogy féregirtózd a cicát.
Amit állatorvos csinál, azt természetes hogy ő írja be,de amit én külön adok állatnak, azt én be szoktam írni, ragasztani. Már 20 éve így csinálom, ez idő alatt már jártam több állatommal kb.4-5 állatkórházban, senki nem kötött bele, senkit nem érdekelt ki írta azt be, mit kapott az állat és kitől.Gyakorlatilag csak féregirtót tudsz beírni, adatváltozást.
Úgy voltam vele én is, hogy csak nem baj, ha odakerül egy plusz bejegyzés a parazitairtáshoz.
A többiben nem voltam biztos, inkább megkérdeztem. Remélem utólag beírja az ivartalanítást. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!