45-50 db neonhalam van, ha teszek közéjük egy vöröshasú piranhát nem fogják bántani?
Ha tartani akarsz piranhát akkor lehetőleg többet tarts
És szerintem nem nagyon kéne ezt a kettő fajtát összeraknod
Végül is mindkettő pontylazac szóval elméletben meglenne rá az esély ha a piranha is 4-5 cm lenne s nem 10x akkora... de még akkor is inkább valami piranhára jobban hasonlító kellene, pl: lángvörös pontylazac.
Amúgy én simán kinézem ,hogy ez akár nem troll kérdés. Nálunk is van egy nagyobb állatkereskedés ahol lehet gond nélkül fiatal (kb 5 és 10 cm körüli) vöröshasú piranhát venni.
6
Mi abban a fura, hogy egy állatkereskedésben lehet piranhát venni? Az is olyan hal, mint a neon, vagy bármelyik.
Csak meglepődtem mert olyat még soha azelőtt nem láttam (igaz, a környékünkön nem éppen tombol az akvarisztika, az a város egy viszonylag jól ismert, “központi” hely s mégis össz-vissz 2 akvarisztikával (is) foglalkozó üzlet van) de nagytestű sügéreket, cápaharcsát, axolotl-t stb-stb meg rendszeresen.
Jó, hogy mindkettő csapathal, de ez nagyjából olyan, mintha téged kiraknának egy juhnyájhoz, mert az ember is többen szeret lenni, meg a birka is. Nem azonos a viselkedésük, kommunikációjuk, tehát az a piranha egyedül fogja magát érezni, hiába vannak ott körülötte a neonhalak.
#2-es voltam. (18:55-ös)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!