Miért érdemes beszélni a háziállatokhoz?
Vannak akik szabályos eldöntendő kérdéseket tesznek fel a kutyáiknak, macskáiknak, mikor hazaérnek: "mi újság pajti, mi jót csináltál ma?"
Szegény, nem csak hogy válaszolni nem tud, nem is érti :D
Megérti, hogyne értené. :D Még válaszol is, csak azt meg az ember nem érti többnyire.
A macskáknál pl bizonyított tény, hogy attól lesznek "beszédesebbek", ha olyan a gazdi, hogy folyton beszél hozzájuk. Rászoknak a válaszolásra, nyávogás, purrogás, stb. Mivel macskául nem ért az ember, ők megpróbálnak a maguk módján megtanulni emberül. :)
A kutya meg pláne érti. Fentebb írták a rosszalkodást, ha a legszebb hangomon szóltam a kutyához, hogy gyere ide mit csináltál, akkor se jött, ha tudta, hogy rosszat csinált. Nem csak a hanglejtést, bizonyos szavakat is felismernek, és össze is tudják kötni a dolgokat (rosszat tettem -> szidás lesz -> nem megyek oda, hiába hív a gazdi).
Az enyémek válaszolnak, csak azt meg én nem értem. 🤷♀️
A kandúrommal úgy szoktam kezdeni hazaérkezésem után, hogy "mi az anyádat csináltál már megint?!" Ő akkor visszaválaszol és elégedett fejjel néz a szemembe, hogy semmit nem bánt meg és újra megtenné.
Szóval de, érti a mocsok sokszor és "válaszol" is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!