Rókával találkoztam,van valami teendőm?
Figyi egy róka nem fog szétszedni. Akkor lenne mit csinálnod, ha érintkeztél volna vele, mármint ha megharap, tudod veszettség gyanúja, bár évente terítik a veszettség oltást az erdőkben is. Illetve ha a zöldségeidet is bekapta és ott hagyta, vagy valami kajádat, azt ajánlom dob ki, nem csak a veszettség miatti megelőzés okából, hanem az erdei állatokba elő szokott fordulni féreg is. A kosaradat fertőtlenítsd le, és ha továbbra is így követ a róka, akkor a lakhelyedhez közeli Nemzeti Park Igazgatóság felé jelentsd, mert általában a rókák nem ilyenek, hanem ember közelébe elmenekülnek, szóval lehet beteg, de az is lehet, hogy előtted emberek már etették, és hozzászokott az emberekhez.
Attól függ melyik megyében laksz, mert pl. a Bükkbe nem ajánlom az éjszakai sétálgatást, mert ott medvék is szoktak lenni, és talán farkasok, hiúzok is.
Nem egészen értem, milyen teendőre gondolsz.
Máskor ne tedd le az élelmiszert, és ne sétáltass arrafele nyulat, tengerimalacot, csirkét.
A róka nem bántja az embert, a veszett róka pedig extrém ritka.
"Máskor ne tedd le az élelmiszert, és ne sétáltass arrafele nyulat, tengerimalacot, csirkét"
Semmit nem sétáltattam arra,erre még csak nem is utáltam...csak a kajás papirtáskát tettem le egy kicsit.
"A róka nem bántja az embert, a veszett róka pedig extrém ritka."
A kérdésem részben erre irányult,hogy mehetek-e arrafelé,nekem fog-e támadni,erre szerencsére kapom a válaszokat,tehát engem nem bánt.A kérdés arrafelé is irányult, hogy lehet veszett volt-e túl szelìd volt,habár hogyha nem bánt,akkor még veszett, mert túl szelíd... nehéz ez alapján meghatározni...de nem hiszem,hogy veszett olvastam,hogy ilyen régen volt már,nem nappal történt,hanem sötétedés után,és nem velem volt szelíd,hanem az Aldis papirtáskával,azt döntötte el,majd próbálta elhúzni.
"Semmit nem sétáltattam arra,erre még csak nem is utáltam..."
Tudom, ettől függetlenül megemlítettem, mert azt kérdezted mi a teendő. Én meg írtam, hogy ez, hogy ezentúl ne vigyél arrafele kistestű állatot.
Nekem olyan fura, hogy vannak akik ennyire rettegnek egy kistestű rókától... biztos meg tud harapni ha akar, de kétlem hogy akarna, meg hogy belehalna az ember. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!