Mit csináltatok az állataitokkal miután meghaltak?
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy eltemettétek őket vagy hamvasztottátok?
Én anno elhamvasztattam a kutyámat is meg a macskámat is, fent vannak egy polcon. A mostani állatkáim is sajnos kezdenek benne lenni a korban (2 macska, 1 kutya).
Eddig evidensnek tűnt a hamvasztás, de most belegondoltam, hogy sorakoztassam fel az urnákat a polcokon? Most úgy vagyok vele, hogy ha a mostaniakkal lesz valami, nekem többet nem kell állat, de tizenéve is így voltam amikor meghaltak és csak hazahoztam (nem egyidőben) ezt a 3 szerencsétlent, mert megsajnáltam őket. Szóval nyilván megint ugyanígy járnék.
A kertben eltemetés nem opció, mert egyrészt kertet rendezünk folyamatosan, másrészt idővel (5 éven belül) eladnánk a házat és leköltöznénk vidékre. Nyilván nem ásom ki akkor őket.
Csak az a baj, hogy azóta sem volt szívem szétszórni a kutyámat meg a macskámat, a polcon "gyűjtögetéstől" meg olyan lenne a nappali mint egy minikripta. Szóval nem tudom egyelőre.
Onnan jutott eszembe, hogy a kandúr macsekom elég beteges és bár a doki minden tőle telhetőt megtesz, de azt mondta ma, hogy van egy határ amin túl már nem lehet segíteni. :(
A dokinál meg nyilván nem hagyok ott egy családtagot/barátot.
Szóval ti hogy oldjátok meg a dolgot?
#25:
Jó, köszönjük, most már mehetsz máshova kötözködni.
Kérdező, a 26.-ban.
Mindenkinek szive joga, hogyan viszonyul az állatokhoz. A kérdésre leírtam, hogy elszállíttattam. És én (is) írtam, hogy a kutya csak egy állat, és elengedem, ha elpusztul, nem őrizgetem a testét.
Szívtelennek tűnök? Lehet.
De tudod, amikor fél éven át hordtam az orvoshoz a vizslámat, az utolsó alkalommal várunk a sorunkra. Csupa nagy állatbarát ült köröttünk. Amikor kijött az orvos, és meglátott engem és a kutyámat, csak ennyit mondott:
– Végre egy ember, a sok állat között!
Szerinted, miért mondhatta ezt?
28! Elég lett volna annyit írni, hogy "elszállíttattam". Felesleges volt hozzá az a provokáló körítés, hogy "csak egy kutya, nem ember" stb. Akkor senki nem provokációnak vette.
Nem vagyunk egyformák, sokan szerintem a rokonaik testét is otthagynák (ha tehetnék), hogy ne kelljen foglalkozni vele.
Vannak barátaim, házas vagyok, van családom. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a kutyánk is családtag, mert együtt megyünk kirándulni, nyaralni, együtt ásunk a kertben, nagyjából folyamatosan együtt vagyunk. Magától értetődik, hogy a halála után nem dobom ki, mint egy kupac szart.
Én azt is megértem ha valakinek nincs kertje, nincs pénze a hamvasztásra és az orvosnál kell hagyni vagy elszállíttatni, de te nem ezt írtad.
Plusz most a beteg macskámra sem tudok úgy gondolni, hogy csak egy macska, hanem ha ránézek az ugrik be, amikor megtaláltam egy zsákban a kukában a köldökzsinórral és négyóránként keltem fel cumiztatni éjszaka is és izgultam, hogy megmaradjon. Évek óta home office-ban dolgozom, ezért ők is 0-24 a seggemben vannak, nyilván hozzánőnek az emberhez. Szerintem ez a normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!