Mit csináltatok az állataitokkal miután meghaltak?
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy eltemettétek őket vagy hamvasztottátok?
Én anno elhamvasztattam a kutyámat is meg a macskámat is, fent vannak egy polcon. A mostani állatkáim is sajnos kezdenek benne lenni a korban (2 macska, 1 kutya).
Eddig evidensnek tűnt a hamvasztás, de most belegondoltam, hogy sorakoztassam fel az urnákat a polcokon? Most úgy vagyok vele, hogy ha a mostaniakkal lesz valami, nekem többet nem kell állat, de tizenéve is így voltam amikor meghaltak és csak hazahoztam (nem egyidőben) ezt a 3 szerencsétlent, mert megsajnáltam őket. Szóval nyilván megint ugyanígy járnék.
A kertben eltemetés nem opció, mert egyrészt kertet rendezünk folyamatosan, másrészt idővel (5 éven belül) eladnánk a házat és leköltöznénk vidékre. Nyilván nem ásom ki akkor őket.
Csak az a baj, hogy azóta sem volt szívem szétszórni a kutyámat meg a macskámat, a polcon "gyűjtögetéstől" meg olyan lenne a nappali mint egy minikripta. Szóval nem tudom egyelőre.
Onnan jutott eszembe, hogy a kandúr macsekom elég beteges és bár a doki minden tőle telhetőt megtesz, de azt mondta ma, hogy van egy határ amin túl már nem lehet segíteni. :(
A dokinál meg nyilván nem hagyok ott egy családtagot/barátot.
Szóval ti hogy oldjátok meg a dolgot?
Szerintem hamvazd el őket és a kedvenc helyükön szórd szét a hamvaikat.
De még ne temesd el őket. Még élnek es remélem, hogy még sokáig is fognak.
Az élet velejárója a halál. Nem kell rossz dologként felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!