Ez így megfelelő lesz?
Van egy kiskutyám, aminek a felszerelései már megvannak.
2 havonta viszem lenyírni a bundáját, illetve fürdés és karomvágás. (5000Ft)
Brit Premium tápot eszik, 1 kg száraztápot, 2 konzervet és 2 szalámit. (5000Ft)
Most lesz egy cicám aminek még kellenek a felszerelések (25 000Ft)
Őt is vinném 1-2 havonta körmöt vágatni (500Ft).
A kajája neki is (5000-7000Ft).
A kutyának kell még télre kutya ruha (4000Ft), a macskusznak pedig kaparófa(23 000Ft).
Illetve orvos, kutyának kellenne veszettségi oltás (4500Ft), a macskának chip, oltás, ivartalanítás (16 000Ft).
Az a baj hogy egyszerűen ezt nem bírom fizetni mert anya csak az ételt veszi meg nekem semmi mást nem fizet én 30 000Ft ösztöndíjat kapok, de abból minimum 15-20 ezer kell sulira, sportra, magamra.
Hogyan hozzam ki olcsóbban a tartásukat?
A kaparófa pl. elhanyagolható. Olyan max 3 ezer Ft-ért tudsz venni kis karton kaparófát, az megteszi neki a körme koptatására. Amíg nincs rá pénzed, a drágább tényleg elhanyaholható. És ebből jön az, hogy körömvágásra nem kell elvinned(mondjuk az pont olcsó a cicusnak).
Amíg nincs stabil anyagi helyzeted, nem tudod a macska témát kicsit hanyagolni? Nincs semmi bajom vele, nem én akarom megmondani mit teszel, de miért vállalsz be mégegy állatot, ha tudod, nincs rá elég pénzed?
A kaján is tudsz spórolni, ha nem veszed meg a legprémiumabbat. A macska jövetelekor meg ne vásárolj be egyből minden jóból, nagyon finnyásak tudnak lenni. Az állatorvosnál, állateledel boltokban szoktak adni a kis cicusoknak 1-1 tasak macskakaját(bár ezzel nem leszel semmivel sem beljebb).
A kutyusnak meg miért kell téli ruha? Ha nagybundájú, télen nem kell nagyon rövidre nyirattatni, meglesz séta közben ruha nélkül, hidd el.
Az állatorvost pedig sajnos nem tudod elhanyagolni. A kullancs elleni szert, stb.-t is ott vedd, ne az állatboltba, az átverés. És ugye azzal is kell számolnod, hogy bármikor történhet valami(pl. a mi kutyánkat 3-4 hetente mindig kellett vinni a beszakadt körme miatt, ekkor kapott antibiotikumos oltást, 4000 Ft volt).
Összességében szerintem nagyobb összeget csak a kaparófán tudsz spórolni, viszont tényleg nem volt a legjobb ötlet mégegy állat.
Utcán talált cica, pár napig a barátomnál van.
1.azert az ajtot neeem
Köszönöm 3as.
Igen szerintem a kaparófát elfogom hanyagolni egy kicsit.
Tápból smillát és brit premiumot esznek, ez alá azt mondták már nem érdemes menni.
A kutyának azért kell ruha mert ha hosszú a szőre az nagyon hullik amit anyukám nem visel el, ezért folyamatosan vágatni kell.
A kozmetikus egyszerűen le tudod spórolni, ha veszel egy körömreszelőt, egy nyírógépet és egy doboz kutyasampont. Egy doboz sheila sampon, egy elektromos körömreszelő és egy kutyanyírógép megvan 10.000 Ft-ból és kitart egy évig.
Kaparófából nálunk ez a nagy kedvenc:
Ez 2000Ft. Máris spórolsz 20.000-et. Nem tudom, hogy mit értesz felszerelés alatt, de 5000 Ft-ból már jó kis fekhelyet lehet venni, 1000Ft-ból pedig kijön két rozsdamentes acéltál, egy alomtálca pedig nehányszáz forint. Alom havonta 5000 ft kb.
Nem tudom hol laksz, de én mindenből drágát találtam ezek szerint.
Acél tál 700Ft/db
Alomtálca 2000Ft
Egyébként nem merem levágni a körmét, se a szőrét a kozmetika biztos marad.
A kaján és a kaparófán fogok spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!