Mennyi az annyi? Azaz hány kölykei lehetnek még, illetve mennyit elhet egy.......
Pár nappal ezelőtt észleltem hogy a fáskamrába betévedt egy patkány (utólag kiderült hogy nőstény) hatalmas pusztítást végzett,a beton alapzatot szó szerint szétszedték, több centis mély gödör keletkezett. A Nőstény Anya patkányt sikerült egy slavia 620-as légpuskával fejbe lőni. De mint utólag kiderült hogy mind hiába. Ugyanis kölykei születtek, tegnap már a patkányfogóval 3 darab kis patkányt megfogtam, de feltételezem hogy ennél több lehet még. A kérdésem az volna, mit ismer a biologia? Hány kölykei lehet egy anya patkánynak? Csak azért kérdezem, mert akkor több patkányfogót állitok szolgálatba.
Az állatvédő emberek kiméljenek meg az ész osztással, hatalmas pusztítást végzett. Betont szét kaparta / rágta. Ürülék mindenhol, a vezetékeket szétrágta, levágta a villanyórát, füstült minden. Úgy hogy az állatvédő emberek hagyják el ezt a kérdést, ha csak észt probálnak osztani.
Szia!
Hát sajnos qrwasok lehet!
Ezek úgy szaporodnak, mint a legyek!
Szóval nyugodtan helyezz ki maximális mennyiségű patkánycsapdát, mert szükség lesz rá!
Szerintem ehez szakember segítségét kérj mert mire te kiirtod lekölykedzenek.
3as voltam.
A kérdező azt írja, hogy az anyapatkányt megölte, s fogott 3 kicsit. Remélhetőleg a kicsik még nem ivarérettek, tehát ha elkapja mindent, nem lehet baj.
Csak ezzel az a probléma, ahol 1 nagy patkány (a már döglött anya) van, ott több is előfordul.
Első lépésként szüntesd meg számukra az ennivalóhoz való hozzáférést, már ha ez a lehetőség fennáll.
Utána pedig rakj rendet! A patkány szereti a rendetlenséget. Írod, hogy fáskamra, sajnos a tűzifa az egyik kedvenc búvóhelyük, tehát ez nehezen kivitelezhető. A lényeg, hogy mindenféle lomot vigyél ki onnan!
Ha tökéletesen zárható a fáskamra, akkor ügyelni kell rá, hogy mindig zárva legyen, s így több patkány nem tud oda befészkelni. Ha nem zárható, akkor azzá kell tenni!
Ahol feltörték a betont, ott vissza kell betonozni. Mindenféle lyukat, rágást becsinálni.
Ezután élvefogó csapdákat felállítani ( [link] ezt merem ajánlani ), mérget kirakni. BRODIFAKUM hatóanyagú mérget kell használni, mert amiben BROMADIOLON van, az gyenge, sok esetben immúnisak rá ezek a dögök.
Egy jó macska is megoldás lehet. Nem a mai divat szerint lakásban tartott, elkényeztetettre gondolok, hanem igazi kinti macskára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!