Milyen érzés úgy meghalni hogy egy 9 méteres anakonda lenyel?
"Egy új vizsgálatban amerikai kutatók kiderítették, hogy a boa megtámadta patkány nem a levegőhiányba pusztul bele. A kígyó olyan szorosan csavarodik köré, hogy gátat szab a vér áramlásának, ami keringés-összeomláshoz vezet. A halálos szorítás révén a veszélyesebb zsákmányállatok gyorsabban megadják magukat sorsuknak, és lehetővé válik, hogy a kígyó hamar véget vessen a harcnak, ezáltal energiát spóroljon."
És így valószínűleg a többi kígyó sem különb ettől. Ezért írtam, hogy a cél lenne a megfojtás, viszont jóval előtte ebbe hal bele az áldozat.
"
Nem vagyok amerikai kutató, de tapasztalatból azért tudom a következőket!
A szorítás következtében beállt fulladás, rövidebb idő alatt következik be, mint a vérkeringés összeomlása. Amennyiben a vérkeringés összeomlása miatt, az agy nem kap vért, akkor az egy kegyes halál, mert egyszerűen elájul és nem érez semmit. De a fulladás, az ennél sokkal szarabb!! Könnyűbúvárkánt, egyszerű tüdős merülésnél, jobb esetekben 2-max 3 percet is kibírtam víz alatt, úszva a 2 is elég, mondjuk úgy 15 -20 méter mélyen, csak lebegve a 3 is tiszteletre méltó, hangsúlyoznám, ha előtte este volt egy kis pia, akkor ezek a számok lerövidültek. A barátom 22 éves lánya, a szemünk előtt kapott egy rohamot és kb 7 percig volt levegő nélkül, de olyan szinten keringési hiányos volt, hogy a körme alatt bekékült!! A 7 perc még a gyöngyhalászoknek is becsületes idő! Sajnos, az agya roncsolódott, most debil szinthez van közel:((( De ez 7 perc - a fulladás, egy átlag embernél 3 perc alatt bekövetkezik. Tehát, szerintem a fulladás, gyorsabban végez az emberrel, mint a szorítás miatti keringée összeomlása! Persze lehet, hogy egy átlag patkánynál nem így van, de azt én nem tudom.....
Ha valakit lenyel egy kígyó, a következőket tudom tanácsolni (ezeket Anti bácsi mondta):
"Ne idegeskedjél, ne emészd magad! Nyugodjál meg, oldódjál föl! Nem fogsz eltűnni, csak egy kicsit átalakulsz."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!