Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogy kell egy macskát szobatis...

Hogy kell egy macskát szobatisztává nevelni? Mennyit kell vele foglalkozni? 17/f

Figyelt kérdés

Haveromnak van bent macskájuk. Ő azt mondja nem kellett vele sokat foglalkozni, kb 3 éve fogadta be, kóbor kismacska volt. Adott neki enni aztán oda szokott, először kint volt nekik az udvaron, de aztán sokszor beszökött, kitenni nem akarták és most meg már kb csak bent van nekik. Sokszor járunk át egymáshoz, ha én vagyok nála és pl filmezünk, akkor a macska azonnal ugrik az ölébe, és képes ott végig aludni az egész filmet.

Elég nagy darab macska, azt mondta mást nem nagyon csinál csak eszik meg alszik. Van nekik egy alom a földszinten és az emeleten is.

Volt hogy éjjel ott aludtam, haver nem csukja be teljesen soha a szobája ajtaját (kb mindig egyedül van otthon, max hétvégén van otthon az anyja) hogy a macska tudjon ki be mászkálni ha akar. Felugrik neki éjjel az ágyra, és ott alszik mellette.

Tényleg nem kell nevelni a macskát mert magától rájön a dolgokra? Vagy hogy működik ez a dolog?

2019. dec. 30. 15:14
 1/7 Metionin ***** válasza:
100%
Én szedtem össze utcáról 5 hetes és több éves macskát is, meg volt amit 9-10 hetes korától neveltünk. Mindegyiknél annyi volt, hogy megmutattam hol az alom, ebéd utáni alvásból felébredve a nagyobbak mentek egyből, a kicsiket még először rátettem és a kis mancsaikkal mutattam hogy abba lehet ásni. Azonnal szobatiszta volt mind. Macskánál inkább azt kell tanítani hogy hova ugorhat fel és hova nem.
2019. dec. 30. 15:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Fiatal és idősebb macskát is viszonylag könnyű tanítani szobatisztaságra. Meg kell neki mutatni hol van az alom, és kb ennyi. Viszont mint fentebb is írva van, inkább azzal van a gondom nekem is hogy mindenhova felugrik, ahova nem kellene. Üvegpoharat azóta nem is merek kirakni sehova, max műanyagot.
2019. dec. 30. 15:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A macskák alapvetően szobatiszta állatok, max megmutatni kell nekik, hogy hova végezzék a dolgukat.
2019. dec. 30. 15:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nevelni azért kell, legalábbis megpróbálni :) Szerintem az pl. nagyon fontos, hogy legyen egy egyértelmű tiltó parancs (nálunk ez a "nem szabad").

Az alomhasználat viszont tényleg úgy működik, ahogy előttem leírták: első nap megmutatod neki, esetleg megfogod a mancsát és picit kapirgálsz vele az alomban, onnantól tudni fogja.

2019. dec. 30. 15:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mint ahogy előttem írták, a szobatisztaság nem probléma. Kicsinek másznak függönyre, polcra, virágokra... A bútorokon élezik a karmukat.
2019. dec. 30. 15:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A macskák alapból szobatiszták és nem kell őket azzá nevelni, mint a kutyákat.

Csak meg kell mutatni nekik a rendszert és tudják.

Bár emlékszem, hogy amikor lefialt a macskánk és a kölykök először másztak ki a dobozból, rögtön alomba mentek - pedig nem mutatta nekik senki, szóval ösztönösen tudják és okosak a cicák! :)

2019. dec. 30. 15:36
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem annyi volt mindkettőnél, ha amikor hazajöttek rá tettem őket az alomra hogy megmutassam nekik, onnantól kezdve maguktól odamentek, használták.
2019. dec. 30. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!