A villanypásztor miért nem adja le a gyári feszültséget?
Van egy 10Kv-os villanypásztorom, a Husky kutyám végett.
A napokban észrevettem, hogy a kutyu simán sétálgat a zsinórnál.
Kértem egy tesztert, magát a "gépet" ellenőrizve csak max. 3-4kv a feszültség. A rendszerre csatlakoztatva már max 2Kv-ot mértem, ami persze, hogy kevés a kutyának.
Nem értek az elektronikához, ezért kérdezem a hozzáértőket.
Olvasgattam a neten, de nem találtam választ a problémámra.
Hálás lennék ha valaki tudna segíteni. Előre is köszönöm.
Gyakori hiba, hogy a villanypásztor rögzítése nem tökéletesen szigetelt. ebben az esetben a hibapont utáni szakasz teljesen hatástalan.
Nekem is hosszú szőrű kutyám van, és bizony addig míg orrba nem verte nem igen tartott tőle, a nagy bunda ugyanis igen jól szigetel.
Érdemes hússal, vagy egyébb csábító anyaggal bekenni a vezeték legalább egy részét, és az első kellemetlen élmény után igen tartózkodó lesz őkelme. Nálam van egy rövid szakasz ami nincs árom alatt, és e-mőgé sem mer bemenni.
Köszi a választ!
Nekem a fő problémám az, hogy már a készülék, magában, terhelés nélkül csak 4000 V-ot ad le. Ha rákötöm a rendszerre, akkor ugye a terhelés, huzal ellenállás stb. miatt a rendszerben már csak 2000 volt körüli marad, ami nem igazán elég. A kutya "röhög" rajta.
Elvileg 10.000 voltot tudna a gép maga, ebből ha le is vesz a terhelés akkor is lenne a rendszerben 6-7 ezer volt.. Tehát sztem maga a gép nam dolgozik rendesen. Pedig a szikraköz jó. Nem értem!
Pl. Te már leírtad :) Köszi.
Én arra gondoltam a buta kis fejemmel, hogy esetleg lesz valaki, aki hasonló problémával küzdött már és esetleg. Vagy ha nem , úgy mit vesztek a kérdéssel?
Azért nyomok egy pacsit, hogy vetted a fáradtságot és írtál, köszi!
Köszönöm! lehet, hogy butaság volt ilyen formában feltenni a kérdésem.
Pacsi ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!