Hogyan lehet szelektíven macskát csapdázni?
A mieink imádják a főtt krumplit.
Nem tudom, hogy a menyét/nyest megkóstolná-e, vagy a macska bemenne-e érte (lehet azok a macskák nem olyan dilisek mint a mieink)
Gyenge tipp, de csak ez jut eszembe
Esetleg ha valahogy tudsz rá operálni egy kis lyukat, amin a menyét/nyest ki tud evickélni, de a macska nem, az lehet hatásosabb. Ha nem fiatal, kicsi macskát akarsz nyakon csípni, persze.
Én úgy tenném ki ezeket a csapdákat, hogy magasan legyenek, mászni ne lehessen, csak ugrani.
Ha jól tudom, a menyét/nyest mászik, nem ugrik, a macska viszont remek ugró.
Akár egyre magasabb ládákból lehetne nem összefüggő lépcsőt csinálni.
Miért fogod meg a macskákat?
Ez az ugrós dolog nagyon jó ötlet.
Amúgy azért mert sok a környéken a gazdátlan macska, és levadásznak minden madarat, vakondot stb.. és a háziállataim sincsenek biztonságban. Ezért becsapdázom, és átadom őket illetékesnek
Láttam már egy macskát a szomszéd csibéjével a szájában elsuhanni a ház előtt.
A miénket sose bántotta egy sem, mert jól el vannak zárva, vigyázunk rájuk.
Nálunk kacsákat, nagyobbacska tyúkokat vadásznak le, sajnos egyszer kint hagytuk a tengerimalacunkat legelni a füvön, amíg bementünk vízért, 10 perc múlva sehol sem volt.
Amúgy nagyon jó ötlet, ha nem öldöklöd le őket, csak leadod menhelyen, de tapétázd ki, hogy az öreg nénik tudják, különben megnyomorulnak az utolsó éveikre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!