Szerintetek nem eltúlzott egy kissé a
hulladékhasznosító/szemétszállító cégek azon
igénye, hogy a szelektíven gyűjtött műanyag- és
üveghulladékot tisztára mosva dobjuk az utcai gyűjtőbe,
mert egyébként szemétlerakó telepre fognak kerülni?
55 fillér 1L víz Bp-en. + csat. díj.
nem olyan drága, ha azt veszed, hogy 1L-rel ellehet mosni a tejfölös dobozt. Akinek van erre igénye, úgy is elfogja, akinek meg nincs az úgy is kihajítja a kommunálisba.
Szerintem ez nem a szállítócég igénye, mert ő lexarja, leszállítja és kész. A hasznosító cégnek meg vagy megéri mocskosan újrahasznosítani, mármint az eljárásban elvileg mindegy az, hogy mocskos vagy sem. Ott eldől, hogy mit lehet vele kezdeni.
Vagy arra gondolsz, hogy a szelektív elszállításáért nem fizetnek a társasházak, családok, csak a kommunálisért? És emiatt nem akar a szállítócég foglalkozni vele?
2019. jún. 1. 15:37
2/10 A kérdező kommentje:
Egy rádióműsorban hallottam nemrég, hogy amikor az utcai gyűjtőkből elszállított cuccot válogatják a szemétszállító cégek munkásai, csak a kellően tisztának talált papírt, műanyag tégelyeket, -poharakat, üvegeket válogatják ki újrahasznosításra; a maszatosakkal nem sz*roznak, azok mennek majd a szemétlerakóba, szóval nem lesznek újrahasznosítva.
Kérdező,
laktál már a kukás helyiség mellett, ahol a nem elmosott tejes, joghurtos, tejfölös stb. poharak tartalma nyáron bomlásnak indult???
Ezt a "kellemes" illatot kell szagolniuk a válogatóknak és a további feldolgozásban részt vevő munkásoknak. Állj be közéjük!
Válaszom a kérdésedre: cseppet sem eltúlzott az igényük.
2019. jún. 1. 19:55
Na, hát ez az újrahasznosításnak az egyik rákfenéje.
2019. jún. 1. 20:22
Èn a sörös, tejesdobozokat mindig elöblítem, nem nagy dolog, nálam sem büdösödik. A szelektív szállítás nekem is èrdekem, mert egyrèszt ingyen van, másrèszt nem szeretnèk megfulladni a szemètben. Ami meg rengeteg energiával lenne tisztítható, az sajnos kommunális.
2019. jún. 2. 16:29
Ha piszkosan dobod ki, akkor nem csak bebüdösödik nyáron, hanem jönnek rá a rágcsálók, csótányok, legyek stb. Közegészségügyi szempontból mindenképpen szerencsésebb, ha az újrahasznosítandó hulladékot (amit sokkal tovább tárolnak, mint a kommunálisat) tisztán dobod ki.
2019. jún. 2. 19:58
Engem nem érdekel, mi az igénye a szemétszállítónak, mindentől függetlenül elmosom az ilyesmiket. Szagolgassa a búbánat az egyhetes rohadó joghurtot, ami a pohárban maradt... fúj.
2019. jún. 3. 09:27
7-es vagyok, elírtam...
*négyhetes
Még ha csak egyhetes lenne... :)))
2019. jún. 3. 09:28
Aki lepontozta a válaszokat, az szereti a rohadó tejtermékek szagát, vagy mi a problémája? :D
2019. jún. 3. 10:52
Mindenki ezt szokta mondani, hogy nem akar fizetni a mosogatóvízért. Szerintem ez nem indok. A bolygó jövője amúgy is fontosabb, mint ez a "pluszköltség", a víz nem drága és ami a legfőbb : miért nem az utolsó mosogatóvízben mosod ki, mielőtt leengeded ? Akkor nem kell rá tiszta vizet pazarolnon. Nem labortisztaságot várnak, csak hogy ne legyen rászáradva az ételmaradék, tehát egy felületes öblítés és a kaja levakarása bőven elég.
2020. okt. 9. 10:06
Kapcsolódó kérdések: