Mit gondoltok az állatkertekről és a cirkuszokról?
Az állatkert fontos fajmentési funkciót tölt be. Nem jókedvükből tenyésztgetik a vadállatokat, ha kicsapnánk őket az eredeti élőhelyükre, baromi gyorsan kihalnának...
Nem csak azt kell nézni, hogy szegények rács mögött kifutóban élnek. Ez annál sokkal összetettebb.
A cirkuszoktól a hideg ráz. Borzalmas körülmények között borzalmas módszerekkel kényszerítik az állatokat arra, hogy bármit megtegyenek....
Viszont az állatkert téma szerintem nem ilyen egyszerű. Van ahol legszívesebben felakasztanám az üzembentartókat olyan körülmények közt tartják bezárva az állatokat, de pl a legtöbb fejlett országban nagyon fontos fajtamentési funkciót töltenek be. Jó körülmények között tartanak olyan állatokat akik a segítségük nélkül már kihaltak volna. Megvan a szórakoztató oldala ennek is, mert ebből érkezik a bevétel, de ezeket állatmentési célra fordítják, így összességében szerintem megvan a létjogosultságuk.
Kettesnek igaza van. Az állatkert nem feltétlen arrók szól, hogy befogják Afrikában az oroszlánt, hogy aztán ketrecbe zárják. Ennyi erővel a rezervátumok vagy a vadasparkok is állatkínzásnak számítanak, pedig sok állat azért van bent, mert nem lenne életképes a vadonban.
A cirkusz az más kérdés, sosem szerettem, nem is támogattam soha, az valóban állatkínzás a tigriseknek, elefántoknak stb.
A cirkuszi állatok tartását nem engedélyezném.
Az állatkert azért más. Ott egyrészt sokkal jobb körülmények között vannak az állatok, másrészt sok fajt megmentenek a kihalástól.
Nem a magyar állatkerteket kellene mércének venni, hanem a nyugatiakat, ahol az állatok hatalmas kifutókban élnek közel természetesen körülmények között.
Ott az állatkertekben nincsenek ketrecek, és nem arról szólnak, hogy bezárt álaltokat mutogatnak az embereknek, hanem fejvédö és fajfenntartó, tenyésztö szerepök van elsösorban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!